Showbiz

#rock

11 trupe straine la Stufstock 2008

Intre 14 si 16 august va avea loc cea de-a 6-a editie a festivalului Stufstock. Evenimentul va avea loc in Vama Veche. In cele 3 zile ale festivalului vor concerta 11 trupe din strainatate si 15 din Romania, pe scenele de la Marina Park si Spice Club.

Capetele de afis ale editiei din acest an sunt deja celebrii metalo-violocenlisti de la apocalyptica (14 august), dEUS cu noul lor album Vantage Point (15 august), si violocenlistul Jean-Luc Ponty, cel ce a cantat impreuna cu Frank Zappa, intr-un proiect fusion jazz-rock (16 august).

Din Romania, vor participa Harri Tavitian in seara de jazz, iar in primele doua seri, pe langa The Amsterdams si Byron, va intra o a treia trupa, ca urmare e unei selectii facute de organizatorii evenimentului.

Echipa de organizare Stufstock si Orange dau o sansa, la aceasta editie a festivalului, formatiilor tinere, sa isi masoare puterile si sa isi exerseze talentul in fata unui public dedicat, in cadrul unui mini-festival al trupelor noi. Seria de concerte se va tine pe Scena mica de la Spice Club.

Invitatii din strainatate care vor urca pe scena mare a Stufstock-ul de anul acesta vin din zone muzicale si geografice din cele mai diverse.

Diversitate culturala la Stufstock 2008

Air Traffic face parte din curentul indie rock si este originara din Marea Britanie. Konqistador este o trupa rock ce provine din Australia. Gradwohl vine din Austria si este fidela jazz-rock-ului. Kora Jazz Trio poposeste la noi tocmai din Africa, continentul care a generat jazz-ul.

Despre Kultur Shock se poate spune sigur ca vin numai din punk si muzica romani, pentru ca cei sase membri ai trupei acopera trei continente. Nguyen Le, cu radacini in Vietnam, vine din Franta si din jazz, pentru a-l celebra la Vama Veche pe Jimi Hendrix. Farfarello, pentru a doua oara la Stufstock, vine din Germania, avand in compozitie doi membri ai trupei Phoenix si pe Nippy Noya, un percutionist de prima clasa.

Inceput acum 6 ani ca o miscare de protest, Stufstock-ul a ajuns la maturitate si se pune la dispozitia campaniilor ce protejeaza mediul nu numai din Vama Veche, ci si din alte zone ale tarii aflate in suferinta. In acest scop a fost initiata campania "Constitutia zonelor protejate" sustinuta de Stufstock impreuna cu Petrom.

Proiectul urmareste crearea unui document care sa contina un decalog pentru zonele naturale protejate din Romania si un set de informatii si recomandari pentru un management sanatos al acestor spatii. Acesta va fi redactat in colaborare cu mai multe organizatii nonguvernamentale de mediu care se ocupa de rezervatiile si parcurile naturale din tara noastra si va fi inaintat Ministerului Mediului spre adoptare.

Biletele si abonamentele pentru Stufstock 2008 pot fi procurate prin www.bilet.ro, www.eventim.ro si www.ticketpoint.ro, precum si de la punctele de vanzare ale acestora: retelele de magazine Carrefour Voiaj, Diverta, Flamingo, Flanco, Germanos. In Bucuresti, biletele pot fi cumparate si de la Green Hours, Flamingo Unirii, Flanco Dorobanti, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Music Shop Batistei si Victoriei.

Reduceri de 20% la bilete

Cei ce vor cumpara biletele in perioada 15 iunie - 10 august vor primi o reducere de 20%. Astfel, tichetele pentru cele 3 zile se vor gasi la pretul de 60 ron, iar abonamentele la cel de 150 ron. In perioada 10 august - 16 august pretul biletelor va fi de 75 ron, in schimb abonamentele se vor gasi la acelasi pret, cel de 150 ron.

Urmariti imagini din timpul conferintei de presa tinuta de organizatorii editiei din acest an a festivalului Stufstock

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea