Romani de succes

#roman Geneva #Salonul international de inventii de la Geneva #deflector termic #romani de succes #Corneliu Birtok-Baneasa

Un roman, medaliat cu aur la Salonul de Invenţii de la Geneva! Dispozitivul, util oricarei masini

“Deflectorul termic”, un dispozitiv care se foloseste pe timp de vara cu scopul de a reduce pierderile de putere ale motoarelor automobilelor din cauza temperaturilor ridicate, i-a adus inginerului roman Corneliu Birtok Baneasa medalia de aur si un premiu special din partea unei asociatii profesionale de stiinta si tehnologie din Hong Kong (Science & Techology Parks Corporation) in cadrul Salonului international de inventii de la Geneva.


“Juriul a apreciat faptul ca prin aplicarea inventiei se reduc consumul de carburant si noxele poluante, faptul ca este o inventie brevetata si, nu in ultimul rand, ca este parte a unui studiu de doctorat”, a declarat pentru Agerpres, Corneliu Birtok Baneasa.

Inginerul roman a explicat ca deflectorul termic permite reducerea temperaturii aerului pe galeria de admisie la motor, fapt care duce la optimizarea functionarii acestuia in zilele caniculare. in acest fel se obtine o reducere a consumului de carburant cu 7%, dar si o scadere a noxelor ce sunt eliminate in atmosfera.

“Inventivitatea romaneasca isi spune cuvantul peste tot in lume, nu numai la Geneva. Ar fi foarte bine ca aceste inventii sa fie puse in practica in Romania, nu in alte tari, pentru ca ar fi pacat sa aducem din exterior anumite produse care se pot realiza la noi, pe baza inventiilor romanesti. Cred ca ar fi bine pentru economia noastra ca aceste inventii, inovatii, sa devina produse autohtone”, a apreciat inventatorul din Deva.

Inginerul Corneliu Birtok Baneasa este doctorand al Universitatii Politehnica din Timisoara in specializarea ingineria materialelor. El a obtinut pana acum 28 de medalii de aur la diverse saloane internationale de inventica din tara si din lume.

Romania a fost reprezentata la Salonul international de inventii de la Geneva de 30 de inventatori, selectia acestora fiind efectuata de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare stiintifica si Inovare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea