Romani de succes

#Maratonul 6633 Arctic Ultra #Tiberiu Useriu #romani de succes

Tiberiu Useriu, romanul care a castigat a doua oara cel mai dur maraton din lume!

Tibi Useriu- ultramaratonistul bistritean de 42 de ani - a reusit astazi o noua performanta! Tibi este primul sportiv care reuseste sa castige Maratonul 6633 Arctic Ultra - cea mai grea cursa din lume. Concurentii trebuie sa parcurga 566 de kilometri pe ger si vant - doi ani la rand !

Anul acesta, 24 de concurenti s-au inscris la start si, dupa ce primii dintre cei au terminat cursa scurta de 186 de km, 9 au continuat-o pana la capat pe cea de 566 km. Restul s-au retras din motive medicale. Din motive medicale, degetaturi grave, in penultima zi a cursei, cu doar 75 de km inainte de final, medicul Jonny Davies, de asemenea finalist al 6633 Ultra, nu a vrut sa-l mai lase pe Tibi sa continue. Degeraturile i s-au infectat si astfel viata lui a fost pusa in pericol. Insa Martin Like, unul dintre organizatori, i-a dat unda verde, asa ca Tibi a dus cursa pana la final pe proprie raspundere.

Tiberiu Useriu a terminat cursa la ora locala 01.25, la Tuktoyaktuk (Canada), la o temperatura de minus 36 de grade.


„Tibi a castigat si anul acesta. A reusit sa faca imposibilul posibil”, a anuntat contul de Facebook Tasuleasa Social, cel care a tinut un jurnal al cursei intreprinse de romanul Tiberiu Useriu.

”Sunt ok, sunt deja la medic. Ma bucur ca am terminat si m-a luat medicul in primire, sa imi faca picioarele ca nu arata bine. Dar in rest sunt ok. Le multumesc tuturor celor care au urmarit cursa asta. A fost o cursa foarte interesanta, dar m-am lamurit de niste lucruri aici, de data asta, si chiar am avut nevoie sa ma lamuresc de ele. Multumesc celor care m-au ajutat in primul rand sa ajung aici si nu in ultimul rand celor care au urmarit cursa asta nebuna, care am crezut ca nu se mai termina. A fost mult mai grea decat anul trecut si nu credeam ca se mai termina. Cand o sa fiu mai ok o sa spun mai multe. Va multumesc foarte frumos”, a spus el in convorbirea cu cei de acasa, de la Tasuleasa Social.

In 2016, Useriu a castigat Maratonul 6633 Arctic Ultra in 173 de ore si 40 de minute si a avut de infruntat temperaturi chiar si de minus 62 de grade Celsius.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea