Romani de succes

# cavaler marea britanie #sir iacobescu #george iacobescu # povesti de succes

Singurul roman cu titlu de "Sir". Isi conduce singur masina si munceste pana la miezul noptii

Cunoscut colectionar de arta, unul dintre cei care a pus bazele sistemului financiar londonez, dar care a si contribuit la reforma apararii in Marea Britanie este singurul roman care a primit de la Regina Elisabeta a II-a titlul de Cavaler, prin urmare isi poate spune Sir George Iacobescu.

Comunismul l-a alungat peste Ocean, dar s-a întors în Europa, la cererea celei care a intrat în istorie ca Doamna de Fier, pentru a ridica din docurile londoneze Canary Wharf, însăşi „reşedinţa“ capitalismului, scrie ZF Dupa Afaceri Premium. În total, George Iacobescu a fost responsabil pentru ridicarea a 35 de clădiri în Canary Wharf prin care se numără sediile pentru HSBC, Citibank, Barclays, Clifford Chance, Morgan Stanley sau Thomson Reuters.

„De obicei, conduc singur către muncă şi ajung la birou în jurul orei 9. Chiar dacă am şofer, prefer să conduc singur, mai ales când mă întorc acasă, pentru că aşa am timpul necesar pentru a mai da câteva telefoane şi pentru a termina ce treburi mai am de terminat, aşa că de obicei ziua mea de lucru se termină undeva între 9 seara şi miezul nopţii“, a declarat Sir George Iacobescu pentru După Afaceri Premium.

In 2012 a primit titlul de Cavaler (Knight Bachelor) pentru aportul său în slujba activităţilor caritabile, comunităţii şi industriei serviciilor financiare, devenind astfel primul român distins de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu un astfel de titlu. 

Este adeptul unui stil clasic, motiv pentru care alege cămăşile albastre cu cravatele bleumarin de la Charvet, ii place sa manance acasa, cu sotia, dar printre mesele preferate se numara si micii de la restaurantul La Mama din Capitala. „Timpul meu este foarte limitat, aşa că revin în România cel puţin o dată pe an pentru câteva zile. Atunci mă întâlnesc cu colegii mei dragi şi cu prietenii din vremea liceului“, a mai declarat Sir George Iacobescu pentru sursa citata. 

Foto: jewishbusinessnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea