Romani de succes

#record Adrian Ghenie #tablouri Adrian Ghenie #Adrian Ghenie #romani de succes

Record pentru pictorul Adrian Ghenie! Cum arata tabloul vandut cu 4 milioane de euro la Londra

Un noua realizare pentru Adrian Ghenie, cel mai bine vandut pictor roman contemporan! Un tablou al pictorului baimarean, in varsta de 38 de ani, s-a vandut miercuri cu suma record de 3,1 milioane lire sterline (circa 4 milioane euro), a anuntat casa de licitatii Sotheby's.

Opera, intitulata “The Sunflowers in 1937”, este un ulei pe panza, de dimensiuni impresionante (2,80 x 2,80 metri), inspirat de lucrarea lui Vincent van Gogh, “Floarea soarelui”, a facut parte din licitatia “Contemporary Art Evening” si era estimata la 300.000-400.000 de euro.

Reprezentantii casei Sotheby’s sustin ca aceasta a fost vanduta la fabuloasa suma de 3.117.000 de lire sterline, un pret record pentru artistul roman din Baia Mare, peste dublul recordului sau anterior de pret: taboul „The Fake Rothko“, pictura realizata in ulei pe panza, care a fost vandut cu 1,43 de milioane de lire sterline (1,77 milioane de euro).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea