Romani de succes

# Nickelodeon #Adrian Ghenie tablou #tablouri Adrian Ghenie #Adrian Ghenie

Record pentru Adrian Ghenie! Cum arata tabloul de 9 milioane de dolari!

Ieri, la Londra, pictorul roman Adrian Ghenie a inregistrat un record absolut: tabloul “Nickelodeon” a fost vandut pentru suma de 9 milioane de dolari in cadrul unei licitatii de casa de licitatii Christie’s.


“Nickelodeon” a fost expus si anul trecut la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti.

Pretul estimativ al casei de licitatii pentru tabloul ‘Nickelodeon’, care a fost pictat in 2008, era de 1 - 1,5 milioane de lire sterline.

Tabloul este pictat pe doua placi de 2.38x 4.14 metri, iar numele sau reprezinta o sala de cinema mica dintr-un cartier, dar si un post de televiziune american pentru copii. Titlul face trimitere spre influenta televiziunii asupra tinerei generatii fiind si o trimitere spre elementele iconice pe care autorul le imprumuta din tehnica cinematografica, dupa cum a marturisit insusi pictorul.

In cadrul licitatiei a mai fost vandut un tablou al lui Ghenie numit ‘The surgeon and his soul/ Chirurgul si sufletul sau’ al carui pret a fost estimat initial intre 150.000 si 200.000 de lire sterline, dar a ajuns la suma de 341.000 de lire.

La inceputul anulu, tabloul lui Ghenie ‘Self-Portrait as Vincent Van Gogh/ Autoportret ca Vincent Van Gogh’ (2012) s-a vandut la New York in cadrul unei licitatii organizata de Sotheby’s pentru 2.59 de milioane de dolari, fata de valoarea estimata initial de 200.000-300.000 de dolari.

Recordul personal al lui Ghenie fusese stabilit tot anul acesta, cand lucrarea sa „The Sunflowers in 1937” a fost vanduta, tot la Sotheby's, pentru 4 milioane de euro.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea