Romani de succes

#roman Canalul Manecii #avram iancu

Primul roman care a traversat Canalul Manecii inot

 

Avram Iancu este primul roman care a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii dupa standardele internationale! Sportivul in varsta de 40 de ani, din Valea Jiului, care lucreaza ca bibliotecar, a reusit sa traverseze in 18 ore fara 4 minute cei 62 de kilometri care despart tarmul francez de cel britanic. In tot acest timp, el a purtat doar un slip si o casca pe cap.

Performanta romanului a fost obtinuta la a patra incercare, dat fiind faptul ca initiativele din 2014 si 2015 au trebuit abandonate, din cauza conditiilor meteorologice care i-ar fi putut pune viata in pericol.

Conditiile in care romanul a trebuit sa inoate au fost deosebit de dificile, tinand cont de faptul ca temperatura apei era de numai 18 grade Celsius. Cu toate acestea, el a reusit fara costum de neopren sa inoate aproximativ 62 de kilometri in 17 ore si 56 de minute.

,,In 7 august 2014 deveneam primul roman care a atacat apele inghetate ale Canalului Manecii, in mod oficial si dupa reguli, stabilind o premiera pentru Romania... Am castigat! — dupa 62 de km parcursi si aproape 18 ore de chin fizic, dar mai ales psihic, cum n-am mai trait niciodata, am rapus bestia”, a spus sportivul roman.

Cu doar o zi inaintea sa, triatlonistul britanic Nick Thomas si-a pierdut viata in incercarea de a traversa Canalul Manecii fara a purta costum de neopren. Sportivul originar din Ellesmere, Shropshire, a murit in apropierea tarmului francez, scrie livearad.ro.

Revenit miercuri seara in tara, sportivul a declarat ca dedica intregul efort campaniei de strangere de fonduri pentru achizitionarea Cuminteniei Pamantului.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.