Romani de succes

#roman Canalul Manecii #avram iancu

Primul roman care a traversat Canalul Manecii inot

 

Avram Iancu este primul roman care a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii dupa standardele internationale! Sportivul in varsta de 40 de ani, din Valea Jiului, care lucreaza ca bibliotecar, a reusit sa traverseze in 18 ore fara 4 minute cei 62 de kilometri care despart tarmul francez de cel britanic. In tot acest timp, el a purtat doar un slip si o casca pe cap.

Performanta romanului a fost obtinuta la a patra incercare, dat fiind faptul ca initiativele din 2014 si 2015 au trebuit abandonate, din cauza conditiilor meteorologice care i-ar fi putut pune viata in pericol.

Conditiile in care romanul a trebuit sa inoate au fost deosebit de dificile, tinand cont de faptul ca temperatura apei era de numai 18 grade Celsius. Cu toate acestea, el a reusit fara costum de neopren sa inoate aproximativ 62 de kilometri in 17 ore si 56 de minute.

,,In 7 august 2014 deveneam primul roman care a atacat apele inghetate ale Canalului Manecii, in mod oficial si dupa reguli, stabilind o premiera pentru Romania... Am castigat! — dupa 62 de km parcursi si aproape 18 ore de chin fizic, dar mai ales psihic, cum n-am mai trait niciodata, am rapus bestia”, a spus sportivul roman.

Cu doar o zi inaintea sa, triatlonistul britanic Nick Thomas si-a pierdut viata in incercarea de a traversa Canalul Manecii fara a purta costum de neopren. Sportivul originar din Ellesmere, Shropshire, a murit in apropierea tarmului francez, scrie livearad.ro.

Revenit miercuri seara in tara, sportivul a declarat ca dedica intregul efort campaniei de strangere de fonduri pentru achizitionarea Cuminteniei Pamantului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea