Romani de succes

#Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers #descoperire romanca #Viviana Gradinaru #romani de succes #barack obama

O romanca, premiata de Barack Obama! Descoperirea ei va revolutiona lumea medicala!

O vasluianca va fi premiata de presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, in cadrul unei ceremonii dedicate oamenilor de stiinta sub 40 de ani, fiind unul dintre cei 105 câstigatori din acest an ai “Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers”, cea mai inalta distinctie acordata de conducerea SUA tinerilor specialisti in domeniul cercetarii stiintifice si tehnologice.

Viviana Gradinaru are 35 de ani, este profesor de biologie si coordoneaza o echipa de cercetare de la Universitatea Caltech, din California.

Romanca a reusit sa obtina pentru prima data in istorie transparenta totala a corpului unui soarece.

Alaturi de echipa pe care o coordoneaza la California Institute of Tehnology, Viviana a injectat in corpul unui soarece un hidrogel special care a facut ca rinichii, inima, plamanii si intestinele sa devina transparente in 3 zile si intreg corpul in doua saptamani. Tehnica este considerata o premiera absoluta in lume.

Reusita se refera la indepartarea straturilor de grasime, care blocau accesul la organe si la pastrarea formei 3D, fara ca celulele sa se dezintegreze.

“Introducem un hidrogel ajutator si doar dupa aceea sa introduci detergenti care pot spala lipidele, astfel ca acum putem avea acces optic prin tesut”, a explicat Viviana Gradinaru.

Importanta acestei tehnici inventate este uriasa. Ea va putea fi aplicata creierului uman, astfel incat specialistii sa obtina o scanare totala a moleculelor. Concret, tehnica va ajuta in cercetarea unor boli precum Parkinson, Alzheimer sau autism.

“Acesti cercetatori aflati la inceputul carierei lor sunt deschizatori de drum pentru eforturile noastre de a face fata si de a inţelege provocari pornind de la schimbarile climatice pana la sanatate si bunastare”, a afirmat presedintele american, Barack Obama, care i-a felicitat pe laureati si i-a incurajat sa fie in continuare un exemplu ”al incredibilei ingeniozitati a poporului american”.

Conform unui comunicat de presa al Presedintiei SUA, inmanarea premiilor va avea loc intr-o ceremonie organizata la Washington in primavara acestui an.

Sursa foto: bbe.caltech.edu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea