Romani de succes

#Fabiani Pricsina #cel mai talentat pianist din lume #romani de succes

La 12 ani este cel mai talentat pianist din lume!

La 12 ani, Fabiani Pricsina din Petrosani este cel mai talentat pianist din lume, titlu care i-a revenit de curand, dupa ce a castigat Concursul International de Interpretare de la Nisa, Franta! Micutul pianist poate da insa oricui o lectie de viata! Anul trecut, el a fost despartit de mama sa, care si-a pierdut viata intr-un accident de masina in Joia Patimilor.


Fabiani Pricsina a castigat pana acum treizeci de concursuri, atat nationale, cat si internationale. Recent, s-a intors de la Concursul International de Interpretare de la Nisa, Franta, cu titlul de cel mai talentat pianist din lume, dupa ce a interpretat o piesa de Johann Sebastian Bach si una de George Enescu, cu gandul la mama sa.

“Fabiani a luat locul I si ii multumim doamnei profesoare Adina Stan ca l-a indrumat. Si Fabiola, mama lui Fabiani, ii multumeste doamnei profesoare de acolo din ceruri”, a declarat bunica lui Fabiani in fata ziaristilor.

Potrivit ziarulexclusiv.ro, aceasta nu este prima participare a talentatului elev al scolii europene ”I.G. Duca” pe marile scene ale artei muzicale din Europa, Fabiani Prcsina fiind premiat la numeroase concursuri similare, in Romania (unde a participat, in ultimii ani, la etapele finale ale Olimpiadei de Muzica si la multe alte concursuri scolare) sau in Italia (unde a participat,  in 2014 si 2015, la concursul international ”Piano Talents” de la Milano).

De altfel, anul trecut, la doar o saptamana dupa tragedia in care si-a pierdut mama, a castigat locul I si Premiul Uniunii Compozitorilor la un concurs local, iar o luna mai tarziu stralucea pe scena Concursului international „Piano Talents”, din Milano.

Fabiani Pricsina e crescut acum de Beatrice Munteanu, sora mamei sale. Impreuna cu sotul si cei doi copii ai sai, matusa se straduieste ca lui Fabiani sa nu-i lipseasca nimic si sa simta caldura unui camin normal.

Povestea celui mai talentat pianist din lume a impresionat-o pe Andreea Runceanu, Amadeus, care l-a descris ca “o adevarata valoare nationala”.

„Imi doresc sa il sprijinim si sa il promovam in randul colaboratorilor nostri de peste hotare pentru ca este o adevarata valoare nationala. M-a impresionat ajutorul societatii civile, ca profesorii, oamenii simpli si institutiile s-au implicat sa il trimita la concursuri.

Sunt oameni minunati in tara asta, de care, din pacate, auzi foarte rar vorbindu-se. Ei – tineri talentati, care muncesc de rup ca sa-si atinga visurile si sa puna numele Romaniei pe locul 1 in lume, si Ei – oameni cu suflet care se implica social, care ajuta. Acestia sunt cei care ne vor salva tara”, declara Andreea Runceanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea