Romani de succes

#roman imperiu online #afacere roman #Emi Gal #romani de succes

La 10 ani “impartea” Internetul vecinilor cu 10 dolari pe luna. La 28 detine un imperiu online

Emi Gal are 28 de ani si de la Londra, unde s-a mutat de 4 ani, conduce Brainient, un imperiu online care se intinde in toata lumea. Cele mai mari televiziuni din 12 tari, printre care Germania, Franta si Marea Britanie, se sprijina azi pe platforma produsa de el ca sa-si puna publicitatea pe tablete si telefoane.

Emi Gal  lucreaza cu ITV, Channel 4, Channel 5, M6, Dogan, Rutube sau Fox. Ce face el este sa dea solutia tehnica pentru ca publicitatea sa fie mai putin sacaitoare, ba chiar interesanta, pentru cei care se uita la programe tv pe gageturi moderne, conform stirileprotv.ro.


La 24 de ani, Gal era remarcat de cel mai cunoscut cotidian de business, Financial Times , intr-un articol despre tinerii promitatori lansati din Europa de Est. „Este varful de lance al unui trend in crestere, de antreprenori tineri si ambitiosi din Estul Europei care-si stabileasc firmele la inceput de drum in Marea Britanie", scriau atunci jurnalistii.

Tanarul om de afacere nu a facut scoala in strainatate, nici MBA. El s-a nascut intr-o familie de romani obisnuiti, dar cu valori solide. ”Sunt norocos ca toata viata m-au lasat sa fac ce vreau eu, dar mi-au si recomandat sa invat, asta a fost mesajul toata copilaria mea”, povesteste Emi Gal.
 

Stefan Gal, tatal CEO-ul Emi Gal, povesteste cum „dupa '90 ne-a adus si noua computer de astea modern si el avea 4-5 ani. Duminica si sambata mergea ca incepusera sa apara jocurile si a avut mare performanta la jocuri. Noi ne chinuiam cate o saptamana sa trecem nivelele, el a venit si pac! In 2-3 zile trecea nivelele, era la nivelul 12, cel cu printesa”.

Inca din copilarie, Emi Gal a fost pasionat de informatica.  La 10 ani „a speriat toti vecinii ca pe vremea aia nu era asa ceva. A venit cu un cablu gros si a facut o gaura mare in perete la bloc. Au sarit vecinii: "Bai Fane, ce faci, strici blocul!", isi aminteste tatal sau. Iar apoi a ajuns sa le imparta Internetul vecinilor cu 10 dolari pe luna.


La 10 ani, a decis ca vrea sa faca bani pentru ciocolata si cum avea nu doar calculator, ci si imprimanta, s-a apucat sa creeze carti de vizita pentru profesorii din scoala sa. Apoi a invatat sa programeze si a facut site-uri, primul chiar pentru sora sa.

La 19 ani a decis ca vrea sa-si faca o firma: si cum locuia cu sora sa cea mare, a mutat mobila din dormitor in sufragerie, ca sa aiba mai mult spatiu. Patru luni mai tarziu sora sa l-a dat afara, fiindca erau deja 4 oameni care lucrau in dormitor, avand contracte direct cu America. Asa ca a inchiriat un birou pe Calea Dorobanti. Intre timp acesta a devenit imens si colorat - are chiar o camera de jocuri pentru cei 30 de angajati.

Acum, daca ar trebui sa-si vanda  compania, Emi Gal nu ar da-o cu mai putin de 50 de milioane de lire sterline. El planuieste sa o vanda peste 2 ani, cu 100 de milioane de lire. 

Tanarul este un exemplu de modestie: desi detine un imperiu online, nu are insa masina, merge cu taxiul si cu metroul si sta in chirie. Spune ca toate lucrurile sale ar intra in 3 valize. Cele 3 valize sunt desfasurate pe un etaj din Soho, unde plateste 3.000 de lire lunar, jumatatea lui de chirie, dintr-o casa pe care o imparte cu un amic, si el antreprenor de mare succes.

CITESTE SI:

A lasat politica pentru gastronomie. Rezultatul: o afacere de suflet

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din romani-de-succes

Top

Cauta-ti perechea