Romani de succes

#smartphone #cumparaturi inteligente #romani de succes #aplicatii shopping

Elevii care au inventat aplicatii care ne ajuta sa cumparam inteligent

Doua echipe de elevi bucuresteni au inventat o aplicatie care nu te lasa sa te intinzi mai mult decat ti-e plapuma, mai exact te anunta cand ai depasit bugetul si una care compara toate ofertele din piata pentru acelasi produs, inainte sa dai banii pe el.

Modul cum functioneaza aceasta inventie este descris simplu de Anastasia Cosma, membra a echipei care a lansat aplicatia si eleva a Colegiului National Gheorghe Lazar.  “Te duci, scanezi codul de bare al produselor, si daca tu depasesti bugetul, aplicatia te  avertizeaza”. 

Ca sa demonstreze eficacitatea aplicatiei, tinerii au plecat la cumparaturi, alaturi de o echipa a stirilor TVR. Dintr-un buget de 40 de lei, isi propusesera sa cumpere  lapte, cascaval, suc, lotiune de corp si o tava. Din cauza ca au depasit bugetul, aplicatia Piggy Cart i-a avertizat, astfel ca au renuntat la tava.

Elevii sunt de parere ca aplicatiile lor sunt benefice supermarketurilor.

“Magazinele vor afla cam ce produse sunt cumparate, din ce raioane, cat timp petrecem in acele raioane ”, a adaugat Casian Cosma, elev al Liceului Teoretic Nicolae Iorga, pentru stiriletvr.ro.

O alta aplicatie, pusa la punct de trei elevi ai Colegiului Tudor Vianu din Bucuresti, ne ajuta sa economisim soi timp, nu doar bani.
Aplicatia lor, MobShop, compara toate ofertele din piata pentru acelasi produs, inainte de a-l cumpara.

“Daca vrea sa cumpere un aragaz, de exemplu, poate sa compare preturile de la diferite companii, sa vada cel mai accesibil aragaz pe care si-l doreste”, a explicat Deniz  Gunsahin, elev al liceului Tudor Vianu.

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro. 

 
 
CITESTE SI:
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea