Romani de succes

#premiul nobel #romani de succes #roman Premiu Nobel #Stefan W. Hell #microscopie fluorescente # roman Nobel pentru Chimie 2014

Cine este cercetatorul roman castigator al Premiului Nobel

Stefan W. Hell, nascut in Arad, in 1962, a primit, miercuri, Premiul Nobel pentru Chimie. Cercetatorul a colaborat cu Eric Betzig si William E. Moerner pentru "dezvoltarea microscopiei fluorescente". Anuntul a fost  facut miercuri la Stockholm de Staffan Normark, secretar permanent al Academiei Regale de Stiinte din Suedia.
 


Stefan W. Hell este un fizician roman stabilit in Germana. El este unul dintre directorii Institutului pentru Chimie Biofizica Max Planck, din Gottingen, Germania.

De asemenea, este doctor Honoris Causa al Universitatii Vasile Goldiş din Arad.

De astazi, 8 octombrie, alaturi de alti doi cercetatori, Eric Betzig (foto stanga) si William E. Moerner (foto dreapta), Hell  este laureat pentru contributia adusa la dezvoltarea microscopiei fluorescente.

Sursa foto: kavliprize.org

Eliminand barierele impuse de microscopia optica, cea florescenta duce studiul celulelor vii in cele mai mici detalii, la nivel nanometric. In conditiile in care microscopul clasic nu poate depasi bariera in care pot fi observate particulele de dimensiuni de peste 200 - 500 nm.

Sursa foto: mpg.de

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro. 

CITESTE SI:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea