Romani de succes

#centenar #ion lungu #romani de succes #absolvent liceu la 72 de ani

Centenarul care a absolvit liceul la 72 de ani, dar care a avut mereu “dragostea de carte in minte”

La aproape 102 ani, Ion Lungu spune ca viata este “putin mai slaba ca la 30 de ani". Cu o astfel de gandire, nici nu i-a fost greu sa accepte ca profesori cadre didactice ce-i puteau fi copii sau chiar nepoti, caci barbatul a absolvit liceul la 72 de ani.

Ion Lungu s-a nascut in 1912, in satul basarabean Marsevita, din tinutul Hotin, iar acum locuieste intr-o casa umila din Focsani. "Peripetiile razboaielor", cum le spune el, l-au impiedicat sa-si termine studiile. La mijlocul anilor '80, pe cand avea 72 de ani, a promovat liceul.

“Am muncit, am cautat sa invat, cu toate peripetiile razboiului, si am facut liceul la 72 de ani, la Focsani. Atunci s-a ivit posibilitate ca sa am timp sa invat, dar dragostea de carte a fost mereu in mintea mea. Concentrat mereu, multi ani de colo-colo, refugiu. Asta a fost viata mea: stramutarea. La liceu, am fost simpatizat, pentru ca mi-a placut sa invat, ca sa nu fiu de rusine in scoala”, spune longevivul vrancean. Barbatul recunoaste ca ii place enorm sa citeasca si mai ales sa intre in conversatii pe teme istorice cu cei care ii calca pragul casei.

 

Secretul longevitatii

 

"Cred ca 50% din viata e datorita parintilor. Parintii au fost oameni sanatosi, nu se certau, nu beau, nu fumau. Iar 50% e cumpatarea mea. in viata am fost cumpatat. M-a intrebat odata un reporter daca am baut in viata mea. Am baut la masa un pahar, dar in viata nu m-am culcat beat", spune mos Ion Lungu intr-un interviu pentru Ziarul de Vrancea.  
 

 

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro. 

 
 
CITESTE SI:
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea