Romani de succes

#inventie #romani de succes #electromagnetism #Gabriel Diaconu

Brasoveanul care a demonstrat ca inventivitatea nu are varsta! "Opera" sa, brevetata de OSIM

Chiar daca pana acum, nici statul si nici un alt investitor nu s-a aratat interesat sa finanteze motorul care functioneaza cu electromagnetism descoperit de Gabriel Diaconu, inventia brasoveanului a fost brevetata de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).

 


„Este vorba despre un motor care functioneza cu energia magnetilor permanenti. Aceasta este o sursa de energie inepuizabila si ecologica. Pe viitor, acest motor putand sa se autoactioneze, va inlocui aceste greoaie si greu de intretinut sisteme fotovoltaice si eoliene. Noutatea inventiei consta in punerea in valoare a energiei magnetilor permanenti”, a spus Gabriel Diaconu, citat de bzb.ro.

Acesta studiaza puterea magnetilor de aproximativ 20 de ani, dar a inceput sa se dedice intens cercetarii, dupa ce a iesit la pensie.

Pana acum, cercetatorul a testat motorul pe un Trabant si a explicat ca injectarea energiei magnetice in motoare este posibila la fel ca orice combustibil. Inventatorul povesteste ca aceasta inventie ar putea revolutiona si industria auto: „Este posibila injectarea energiei magnetice in motoare la fel ca orice combustibil. Nu mai ai nevoie nici de benzina, nici de motorina, nici de altceva. Am folosit un motor asemanator cu magnet cu succes la un Trabant. Avantajul este ca este o sursa inepuizabila si nepoluanta de energie. Investia este acum in stadiu de demonstratie, in stadiu de macheta. Am demonstrat in laborator ca functioneaza“.

CITESTE SI: In Romania - muncitor la CFR, in Germania - primar

Sursa foto: Adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea