Social

#huiduit #ziua unirii #focsani #iasi #traian băsescu

Traian Basescu, huiduit la Iasi si Focsani de Ziua Unirii Principatelor

Presedintele Traian Basescu a fost huiduit luni dimineata la Iasi, in timp ce sustinea discursul cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, potrivit realitatea.net.

In momentul in care a inceput sa se adreseze multimii, oamenii au inceput sa-l huiduie, sa fluiere si sa strige diverse mesaje, printre care "Jos Basescu!", "Demisia!" sau "Hotii!". Seful statului si-a continuat, insa, discursul, vorbindu-le celor prezenti despre unitate, sacrificii si responsabilitate.

 

Huiduielile au continuat si la Focsani

 

Seful statului a primit acelasi tratament si la Focsani. El a fost huiduit in timpul intonarii Imnului National si la prezentarea onorului militar.

"Ca de obicei in ultimii cinci-sase ani de ziua Unirii sunt la Iasi si Focsani. Cu siguranta nu vin pentru voturi, nici pentru aplauze, nici pentru fluieraturi chiar. Dar trebuie sa va spun ca vin in primul rand din respect pentru istorie, pentru urmasii acelora care au facut unirea. Este probabil un moment in care cel mai important lucru este sa aratam respect pentru istoria noastra si noi.”, a declarat Traian Basescu la Focsani.


“Cred ca dincolo de patimi, dincolo de dorinte, dincolo chiar de interesul fiecaruia dintre noi esenta acestei zile este legata nu doar de istorie, ci si de viitor. Aveti aici trei mari licee .... fie ca e vorba despre Kogalniceanu, fie ca e vorba de Unirea, fie ca e vorba de liceul Cuza, toate reprezinta institutii destinate viitorului. Niciodata un stat nu-si poate prefigura viitorul fara scoala. De aceea unul din elementele esentiale ale viitorului nostru este legat de educatie. Romania nu poate sa devina puternica si prospera fara oameni competenti, acei oameni care sa ne spuna ca Romania nu poate consuma mai mult decat produce. Acesta este cel probabil unul din cele mai importante obiective ale Romaniei: propria ei modernizare. O tara cu o Constitutie neclara este o tara care nu poate evolua pozitiv. Una din obligatiile esentiale ale perioadei este sa revizuim Constitutia. Va doresc ca la anul sa fiti intr-o tara mai moderna in care toti sa respectam Ziua Unirii", a adaugat seful statului.

 

Un bulgare pentru presedinte

 

Imediat dupa sustinerea discursului, Traian Basescu s-a plimbat prin multime, a discutat cu cativa cetateni si s-a prins intr-o hora a Unirii alaturi de alte elevi de liceu si alte persoane.

Basescu a plecat la la manifestari in jurul orei 16.30. In in momentul in care seful statului se urca in masina prezidentiala,  o persoana a aruncat un bulgare de zapada in directia acestuia, fara insa a-l nimeri. 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea