Social

#codul muncii #psd #motiune de cenzura #pnl

PSD si PNL pregatesc o motiune de cenzura impotriva asumarii raspunderii pe Codul Muncii

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat, marti, ca PSD si PNL vor depune motiune de cenzura, daca Guvernul isi va asuma angajarea raspunderii in Parlament in ceea ce priveste Codul Muncii .

"Emil Boc nu stiu in ce calitate vorbeste, inteleg ca va fi dat afara de la serviciu si lui nici macar nu i se aplica Codul Muncii . Ceea ce ar trebui noi sa facem este un Cod al Muncii care sa protejeze si angajatorul, dar sa ii protejeze si pe angajati. Nu suntem intr-o tara bananiera in care angajatul sa fie un simplu sclav pe plantatie . Boc nu are de unde sa stie lucrul acesta pentru ca el, saracul, este depasit de situatie", a declarat Ponta, inaintea unei intalniri intre lideri ai Uniunii Social Liberale si reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor.

Demersul privind motiunea de cenzura impotriva angajarii raspunderii nu il surprinde pe Emil Boc: "Nu este o surpriza depunerea motiunii de cenzura si niciodata nu m-am oprit din drum de frica unei motiuni de cenzura, asa incat e un drept al opozitiei sa depuna motiunea de cenzura. Impreuna cu liderii coalitiei, vom stabili calendarul in vederea asumarii".

Totodata, premierul a tinut sa raspunda la acuzatiile care vizau faptul ca  noul Cod al Muncii va incalca Constitutia : "Noi respectam ce spune Constitutia si legislatia europeana, ca durata saptamanii de lucru este de 48 de ore, inclusiv orele suplimentare care pot fi, si lasam posibilitatea ca aceasta medie sa fie calculata la patru luni de zile si nu trei, cum este in momentul de fata".

El a precizat viitorul Cod doar va lasa deschisa posibilitatea ca prin contractele de munca, angajatorii si angajatii sa aiba posibilitatea sa varieze mai mult durata saptamanii de lucru, mai ales in domeniile unde munca sezoniera are o importanta sporita, cum ar fi constructiile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea