Stiinta & Tehnologie

#romania #accident rutier #oboseala la volan

Oboseala la volan, cauza principala a accidentelor rutiere grave

Un numar de 51 de persoane si-au pierdut viata de la inceputul anului in accidente rutiere grave. Cauza principala a acestor accidente o constituie oboseala la volan , dupa cum reiese dintr-un comunicat al Politiei Romane emis sambata, 21 august.

Asadar, de la inceputul anului si pana in prezent, pe fondul oboselii la volan, s-au produs in tara noastra 93 de accidente rutiere grave, soldate cu 51 de persoane decedate, 84 de persoane vatamate corporal grav si 24 ranite usor, se arata in comunicat.

"Studiile recomanda pentru cei care parcurg distante mari sau pleaca in concedii, sa nu conduca pe timpul noptii si dupa-amiaza, deoarece oboseala la volan se instaleaza cu precadere in doua perioade ale zilei, respectiv intre orele 2.00-2.59, cand bioritmul si vizibilitatea sunt reduse, si 15.00-15.59, cand oboseala acumulata in timpul zilei are mare influenta asupra capacitatii de conducere"
, se arata intr-un comunicat.

S-a constatat ca exista mai multe etape ale oboselii la volan - de la o oboseala usoara la atipire si apoi adormire. De cele mai multe ori, oboseala este asemanata cu o alta cauza grava de producere a accidentelor de circulatie si anume neatentia in conducerea autovehiculelor.

Pe de alta parte, in comunicat se mai explica si ca oboseala la volan, ca si cauza principala a accidentelor, joaca un rol minor in accidentele produse in oras, fata de cele produse in afara localitatii, avand in vedere faptul ca distantele parcurse si timpii consumati sunt relativ mici.

Cititi mai multe pe Auto.ro     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea