Stiinta & Tehnologie

#rar #automobil #control

Jumatate dintre masinile controlate de RAR, pericol pentru siguranta rutiera

Doua treimi dintre masinile verificate de inspectorii trafic, de la inceputul anului pana la 15 septembrie, au prezentat probleme tehnice sau legate de documente.

Dintre cele 50.763 de vehicule verificate la nivelul intregii tari, jumatate nu au fost conforme cu normele pentru securitate rutiera.

"Jumatate dintre vehiculele cu probleme au fost considerate ca fiind neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere, prezentand defectiuni precum proasta functionare a dispozitivelor de iluminare si semnalizare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate, defectiuni sistemului de franare etc", se arata in comunicatul Registrului Auto Roman (RAR), citat de Capital.ro.

13,3% dintre vehiculele verificate de inspectorii RAR au fost considerate au prezentat pericol iminent de accident.

De la sisteme de franare ineficace, elemente componente ale sistemelor de franare deteriorate pana la mecanismul de directie intr-o stare necorespunzatoare, masinile romanilor nu respectau standardele prevazute de lege.

6.288 de vehicule oprite, prezentau depasirea normelor maxime de poluare, 1.081 de vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordante intre seria poansonata pe sasiu/caroserie si cea din documente, schimbarea culorii autovehiculului sau a categoriei de utilizare) iar 2.434 de vehicule au fost neconforme din punct de vedere al efectuarii inspectiei tehnice periodice ( fals, itp expirat, lipsa acte).

Potrivit reprezentantilor RAR, pe baza rezultatele controalelor nu pot fi trase concluzii despre starea intregului din Romania, deoarece doar vehiculele susceptibile de defectiuni au fost controlate de inspectori .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea