Mobile

#sim #aplicatie #telefon #aspirator #pornire #betisoare pentru urechi

Ai scapat telefonul in apa? Iata cum il salvezi

Neatentia poate duce uneori la mici accidente, inclusiv la scaparea telefonului mobil in apa. Nu este cazul sa te panichezi si nici sa te gandesti ca totul este pierdut. Exista cativa pasi pe care ii poti urma pentru a salva telefonul.

Asadar, daca ai scapat telefonul in apa, iata ce anume trebuie sa faci imediat dupa ce il scoti la suprafata.

1 Inchide telefonul

Nu incerca sa vezi daca poti sa mai suni, sa trimiti mesaje sau sa vezi daca mai functioneaza aplicatiile preferate.

Singurul lucru pe care trebuie sa il faci in aceasta situatie este sa inchizi telefonul si sa previi astfel patrunderea apei in scurtcircuitele gadgetului.

2 Scoate toate componentele telefonului

Separa bateria de telefon si scoate cartela SIM sau cardul SD (daca este cazul) din acesta. Toate aceste componente trebuie indepartate rapid si uscate separat.
In prima faza este recomandat sa stergi fiecare piesa in parte cu un servetel de hartie.

Atentie! Evita sa scuturi telefonul crezand ca vei scoate toata apa din el. Nu vei face decat sa grabesti accesul apei in cele mai mici spatii din telefon si vei contribui la deteriorarea gadgetului.

3 Scoate apa din telefon

Daca ai un aspirator, foloseste-l cu incredere pentru a scoate apa din telefonul tau. De asemenea, pentru spatiile inguste, poti utiliza marginile unui servetel sau betisoare pentru urechi.

4 Usuca telefonul

Cu toate ca foarte multe persoane recomanda introducerea telefonului intr-un bol cu orez uscat (acesta absoarbe foarte bine si rapid apa), o varianta mai buna este sa lasi telefonul intr-un bol cu cereale simple, pe care sa il acoperi ulterior.

Mentine telefonul in bolul cu cereale pentru o perioada de cel putin 48 de ore, timp in care mai intorci telefonul in diferite pozitii si amesteci cerealele.

5 Pornirea telefonului

Dupa ce telefonul a stat in bolul cu cereale cel putin 48 de ore, verifica prezenta apei in acesta. Daca este perfect uscat, nu iti ramane decat sa il asamblezi si sa il pornesti. Sansele ca telefonul sa functioneze sunt destul de mari.

Sursa foto: futurecdn.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea