Media

#Sanatate si respect #pacienti #medici #campanie

„Sanatate si respect”, o campanie de informare a pacientilor din Romania

Sistemul medical din Romania, produce din ce in ce mai multe victime. Cele mai recente cazuri mediatizate despre pacientii care au decedat la scurt timp dupa ce au parasit spitalul, pentru ca medicii nu au considerat ca este vorba despre o urgenta, sunt un semnal de alarma.

Tocmai din aceasta cauza Stirile PRO TV au demarat campania “Sanatate si respect”, care isi propune sa atraga atentia asupra neregulilor ce se intampla zi de zi in spitalele romanesti si sa gaseasca solutii viabile pentru rezolvarea acestora.

Ca urmare a lipsurilor din sistem precum salariile mici, investitiile deficitare in aparatura si infrastructura din clinici, multi dintre cei care lucreaza in domeniul medical au ajuns sa semene cu el. Romanilor a inceput sa le fie teama sa mearga in spitale, merg pentru a se insanatosi, dar au sanse mari sa plece de acolo mai bolnavi decat erau, morti sau umiliti.

Scopul campaniei este de a gasi solutii viabile, concrete, prin care pacientii sa fie protejati, iar cei care gresesc sa fie trasi la raspundere, metode de restaurare a respectului pentru pacient si viata acestuia.

Campania “Sanatate si respect” isi propune sa invete pacientii ca nu trebuie sa indure umilinte in spital, din frica de a nu fi trimisi sa moara acasa, si sa reaminteasca personalului medical ca pacientii lor sunt oameni carora ei sunt obligati sa le ofere ingrijire medicala si respect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea