Media

#program tv #program sarbatori #filme craciun #vedete Craciun # program tvr 1 # program craciun

Program special de Craciun la TVR. Iata surprizele din acest an

Ca în fiecare an, de Crăciun, TVR 1 rezervă pentru telespectatorii săi câteva dintre cele mai importante evenimente culturale, ediţii speciale ale emisiunilor apreciate ale principalului post al Televiziunii Române, întâlniri cu vedetele preferate şi filme valoroase.

În preajma sărbătorii Naşterii Domnului, Cătălin Ştefănescu ne aminteşte că „Egal e normal”, în cadrul celei de-a patra ediţii a Galei Persoanelor cu Dizabilităţi. Tot el propune pentru aceste zile o ediţie Garantat 100% ai cărei invitaţi sunt Alexandru Tomescu şi Pavel Šporcl, violonişti de top din România, respectiv Cehia. De altfel, pe Alexandru Tomescu îl putem vedea şi, mai ales, asculta, în Concertul Stradivarius, susţinut la Catedrala Sf. Iosif din Capitală, concert care a încheiat Turneul Naţional Stradivarius Bach to Basics. Melomanii se vor bucura să urmărească şi Concertul Filarmonicii din Viena la Beijing, cel de-al treilea din pachetul pregătit de European Broadcast Union pentru sărbători (pachet din care mai fac parte Concertul de Anul nou de la Viena şi Concertul de la Palatul Schoenbrunn).

Printre filmele programate de TVR 1 în perioada sărbătorii Crăciunului amintim: O noapte minunată, cu: Julie Andrews şi James Garner va putea fi urmărit luni, de la 22.10. În seara de Crăciun, nu rataţi comedia Strada 29, cu: Anthony LaPaglia, Danny Aiello, Lainie Kazan, despre povestea Micii Italii din New-York. Miercuri, pe 25 decembrie, aveţi întâlnire cu John Cena, Patricia Clarkson, Danny Glover în drama Legendary – eroul din fiecare. Iar de la 0.10, Jacqueline Bisset, Constance Brenneman, Tom Skerritt Dansează pe muzica inimii în filmul cu acelaşi titlu. Pe 26 decembrie, de la 12.10, Naomi Watts, Debbie Reynolds, Neil Patrick Harris vă readuc în atenţie Dorinţa de Crăciun (în regia lui Ian Berry). Iar de la 21.10, Jean-Marc Barr, Miranda Richardson, Anna Friel dau Totul pentru dragoste, o coproducţie Marea Britanie-Franţa-Germania-Irlanda, 1998.

Mai jos găsiţi informaţii detaliate despre programele de Crăciun de la TVR 1:

Sâmbătă, 21 decembrie, ora 17.00 – 19.00

Gala Persoanelor cu dizabilităţi – Ediţia a patra – Egal e normal

Gala Persoanelor cu Dizabilităţi din acest an şi-a propus să promoveze o idee simplă: „Egal e normal”. E normal să acordăm şanse egale oamenilor diferiţi şi să fim împreună, nu separat. Gala îşi propune să ne aducă aminte că norma o facem noi. Opţiunea organizatorilor, exprimată prin intermediul Galei, este că e normal să le acordăm oamenilor cu nevoi speciale şanse egale ca să trăiască independent, alături de noi. Desfăşurată sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, gala este un eveniment anual organizat de ActiveWatch şi Fundaţia Motivation România în care sunt premiaţi mulţi eroi care se încăpăţânează să alerge pe o pistă ostilă pentru a-şi depăşi prefixul „diz” (Mircea Toma, preşedintele Active Watch). Cele cinci categorii la care se acordă premii: Oameni cu desăvârşire, Porţi deschise, Angajatorii abilităţii, Şcoala Tuturor abilităţilor.

 Artiştii care au urcat pro-bono pe scena Galei sunt: Electric Brother, Cosmin Manolescu, Catrinel Catană, Georgiana Dobre, Alina Puţanu, Loredana Baluş, Andrei Bratu, URMA, Mara Prună şi Geanina Bolba. Momentul special este cel în care Cătălin Ştefănescu, prezentatorul Galei alături de Catia Radu, cântă cu trupa URMA. Spectacolul, realizat de regizorul Aurel Badea şi producătoarea Diana Pascal, va fi difuzat de TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro în 21 decembrie, de la ora 17.00.

Duminică, 22 decembrie, ora 24.00

Duminica în familie - Casting pentru Moş Crăciun

Ediţia Duminica în familie din 22 decembrie este una cu totul specială, pentru că, în faţa întregii ţări, va fi ales cel mai important personaj al momentului – însuşi Moş Crăciun! De la ora 16.00,Ramona Bădescu îşi aşteaptă telespectatorii la o nouă ediţie plină de surprize a emisiunii pe care o prezintă la TVR 1 şi online, pe TVR+. Cinci candidaţi unul şi unul se prezintă la castingul pentru rolul de Moş Crăciun, fiecare convins că el este cel mai potrivit pentru a împărţi cadouri copiilor: interpretul de muzică populară Florin Vasilică, Ovidiu Niculescu - solistul trupei White Mahala, congolezul adoptat de România Victor Yila, actorul „cu o mie de feţe” Vasile Calofir şi celebrul coregraf Cornel Păsat. Probele la care Ramona Bădescu şi echipa sa îi supun pe cei cinci aspiranţi la rolul de Moş Crăciun sunt jurizate de trei personaje absolut incoruptibile: Gianina Corondan, Cristina Cioran şi Nico.

Duminică, 22 decembrie, ora 24.00

Garantat 100% - cu Alexandru Tomescu si Pavel Šporcl

Atât Alexandru Tomescu cât şi Pavel Šporcl sunt fiecare violonişti de top din România, respectiv Cehia, astfel că o serie de recitaluri care să îi aducă pe aceeaşi scenă nu putea fi decât un mare motiv de bucurie pentru spectactatorii români. Cei doi artişti sunt invitaţii lui Cătălin Ştefănescu la ediţia din 22 decembrie a emisiunii Garantat 100% pentru a povesti despre experienţa concertelor susţinute de ei în România, despre cum s-au cunoscut şi ce fel de spectacol au pregătit celor care au venit să-i asculte. TVR 1, TVR HD şi pe tvrplus.ro difuzează Garantat 100%de la ora 24.00.

Luni, 23 decembrie, ora 23.45, joi, 26 decembrie, ora 23.45 şi luni, 30 decembrie, ora 24.00

Concert Stradivarius – susţinut de violonistul Alexandru Tomescu

Turneul Naţional Stradivarius Bach to Basics, susţinut de violonistul Alexandru Tomescu în 2013 s-a încheiat în 29 mai, ultimul recital dintre cele 12 având loc la Catedrala Sf. Iosif din Capitală. Acest concert va putea fi urmărit de telespectatorii TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro în zilele de 23, 26 şi 30 decembrie, la miezul nopţii. Numeroşi spectatori au asistat la concerte, turneul Stradivarius adunând aprecieri binemeritate pentru violonistul Alexandru Tomescu, dar şi donaţii semnificative făcute pentru Fundaţia Hope and Homes for Children România.

Luni, 23 decembrie, ora 10.50

Concert Filarmonica din Viena la Beijing 

Cel de-al treilea concert din pachetul pregătit de European Broadcast Union pentru sărbători (pachet din care mai fac parte Concertul de Anul nou de la Viena şi Concertul de la Palatul Schoenbrunn) plasează Filarmonica Vieneză pe scena National Center of Performing Arts de la Beijing. Renumitul dirijor german Christian Thielemann conduce orchestra vieneză într-un program exclusiv Beethoven: Simfonia a 4-a şi Simfonia a 5-a, a Destinului. Concertul Filarmonicii din Viena susţinut la Berlin va putea fi urmărit la TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro.

Luni, 23 decembrie, ora 21.00

Distractis – Distilat de comedie

Ediţie specială de Crăciun a pregătit şi grupul Disctractis pentru telespectatorii TVR 1. În Ajunul Crăciunului, cei trei analişti distilaţi, Hașulete, Haşeganu, Haşmaţuchi vor identifica cele mai frumoase obiceiuri de Crăciun: pârlitul porcului, după „asomarea” lui; împodobitul bradului, ca să nu te prindă pădurarul că l-ai tăiat din pădure; dar, mai ales, primitul de Crăciun… Nu dăruitul, ciprimitul, că nimeni nu se bucură când dă, ci se bucură când primeşte ceva.

Miercuri, 25 decembrie, ora 21.00

O dată-n viaţă - ediţie de Crăciun

Chiar dacă de obicei Iuliana Tudor îşi aşteaptă telespectatorii joia seara, de Crăciun vedeta TVR face o excepţie şi intră în casele românilor, alături de invitaţii săi, chiar în seara de 25 decembrie, miercuri, pentru o ediţie specială O dată-n viaţă.

Joi, 26 decembrie, ora 21.00

Duminica în familie - Petrecere de Crăciun în ediţia specială

De Crăciun, telespectatorii TVR 1 petrec alături de Ramona Bădescu şi invitaţii săi la Duminica în familie, în jurul bradului, aşa cum le şade bine românilor. De la ora 14.30, gazda emisiunii dă startul ediţiei speciale de Crăciun, ediţie care, ca de obicei, se vede şi online, pe TVR+. Colindătorii vin la Duminica în familie  cu urări pentru cei prezenţi şi pentru cei care urmăresc programul TVR 1. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea