Media

#coruptie romania # tudor ciuhodaru #jurnalism investigatie #propunere lege jurnalism

Jurnalistii care dezvaluie acte de coruptie vor primi 2% din prejudiciul recuperat

Un nou proiect de lege propune ca jurnalistii si persoanele care vor dezvalui acte de coruptie printr-un mediu de informare (radio, TV, online, publicatii) vor primi 2% din prejudiciul recuperat la bugetul de stat, dintr-un fond special. Proiectul de lege a fost initiat de deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru.

Deputatul a declarat pentru Mediafax ca demersul presupune crearea unui fond special, denumit Fondul Special pentru Jurnalismul de Investigatie. Acest fond va beneficia de finantare directa si va veni in sprijinul jurnalismului de investigatie si in sprijinul persoanelor care au curajul sa dezvaluie orice act de coruptie ce prejudiciaza bugetul de stat.

Fondul Special pentru Jurnalismul de Investigatie se va constitui, potrivit proiectului legislativ, ca un cont special, deschis la Trezoreria Statului, in maximum 3 zile de la data intrarii in vigoare a acestei legi. "Acest proiect de lege nu presupune cheltuieli bugetare si nici crearea de institutii speciale. El reprezinta un instrument de lupta impotriva coruptiei institutionalizate si permite limitarea presiunilor politicului in activitatea jurnalistica, prin sprijinul financiar acordat jurnalismului de investigatie", a precizat Tudor Ciuhodaru, potrivit Mediafax.

Suma respectiva va parveni jurnalistului sau persoanei in cauza in maximum 30 de zile de la varsarea prejudiciului in bugetul de stat. 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea