Masini

#dacia logan #masini #piata auto #toyota #vanzari masini

Toyota ameninta Dacia Logan

Compania Toyota a anuntat recent deschiderea unei noi uzine in Indonezia, unde va fabrica noul sau model low-cost, numit Etios, care, potrivit presei franceze, seamana foarte bine cu Dacia Logan.

Noua fabrica Toyota se va deschide in localitatea Karawang, situata la nord de Jakarta, in urma unei investitii de 260 de milioane de euro.

In aceasta uzina vor fi angajate aproximativ 1.100 de persoane, iar noua masina Toyota Etios va fi destinata pietelor emergente.

Potrivit presei franceze, noul Etios va fi un fel de Dacia Logan in varianta japoneza. Vor fi produse, la inceput, 70.000 de autovehicule pe an, urmand ca productia sa creasca, pe parcurs, pana la 120.000 de masini.

Noul Etios in varianta berlina va fi produs, de asemenea, si in India, Africa de Sud si Brazilia. Inovatia cu care vine Toyota este faptul ca, pentru unele variante de motorizare, autovehiculul Etios va merge si cu biotenol, un combustibil foarte raspandit in Brazilia. Pretul de pornire al noului autovehicul Toyota va fi de aproximativ 11.600 de euro.

Toyota va prezenta o amenintare pentru compania Renault, care a castigat in ultima perioada o cota de piata importanta pe pietele emergente, mai ales in India, unde modelul Dacia Duster, a inregistrat un succes peste asteptari.

Sursa foto:www.carsingh.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea