Masini

#masina #autoturism #motor #ambreiaj #ingrijirea masinii

3 greseli frecvente care iti distrug masina

Greselile de condus, neconforme cu specificatiile producatorilor, te pot face sa scoti sume uriase din buzunar pentru reparatii. Pe langa uzura zilnica, o maniera agresiva poate fi o adevarata crima pentru masina ta. Iata cateva greseli frecvente care iti pot distruge masina:

1. Rularea si stationarea cu piciorul pe ambreiaj

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac conducatorii auto este rularea masinii cu ambreiajul usor apasat sau sustinerea piciorului pe pedala de ambreiaj pe perioada stationarii la semafor. Repetarea acestei greseli poate duce, in cel mai fericit caz, la distrugerea discului de ambreiaj.

2. Subturarea motorului

Soferii cred ca, daca tin motorul in regim subturat, reduc consumul de combustibil, insa aceasta metoda poate crea probleme. Pot pica turbinele sau injectoarele. Cea mai eficienta medota este aceea de a tine acul turometrului in zona de cuplu maxim a motorului, astfel vei avea un consum optim si vei evita si vizitele la service.

3. Amanarea reviziei

Amanarea reviziei este o alta greseala care poate sa ii coste destul de mult pe conducatorii auto, mai ales daca este perioada de schimbare a kitului de distributie. Este destul de costisitor si extrem de neplacut sa te trezesti in mijlocul intersectiei ca ti s-a rupt cureaua de distributie.

Sursa foto: www.autolatest.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea