IT & C

#antivirus #rogueware

2010, anul antivirusilor falsi

In 2010, au fost creati 40% din volumul total de antivirusi falsi ( rogueware ) din toate timpurile.

Potrivit Panda Security , 34,8% din toate calculatoarele din toata lumea au fost infectate cu malware in 2010, iar 5,4% au fost afectate de rogueware.

2.285.629 din tulpinile de rogueware au aparut din ianuarie pana in octombrie 2010 dintr-un numar total de 5.651.786.

"Daca vom compara numarul de exemplare rogueware la numarul total de tulpini malware incluse in baza noastra de date, Collective Intelligence (sistem automatizat care detecteaza, analizeaza si clasifica 99,4% din cele 63.000 noi amenintari care apar in fiecare zi), 11,6% din toate specimenele corespund antivirusilor falsi. Complexitatea rogueware-ului, aspectul veridic al acestora si tehnicile de inginerie sociala sunt explicatiile succesului lor.

Pana acum in acest an, 34,8% din toate calculatoarele din intreaga lume au fost infectate cu un numar de malware, iar 5,4% au fost afectate de rogueware, generand pentru hackeri castiguri de 34 milioane dolari pe luna ", au explicat reprezentantii Panda Security, citati de Realitatea.net.

Utilizatorii isi pot infecta computerele prin simpla navigare pe Web, descarcand codec-uri pentru playere media sau prin accesarea link-urilor din e-mailuri.

Dupa infectare , aplicatiile afiseaza mesaje prin care utilizatorul este informat ca PC-ul este amenintat de infectarea cu virusi si recomanda cumpararea licentei complete a antivirusului.

Daca platesc, utilizatorii nu primesc nimic dar raman cu un antivirus fals pe computer, vulnerabilitate ce poate fi folosita de alti virusi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele