IT & C

Yahoo testeaza cautarea textuala

Yahoo a inceput sa testeze public o noua tehnologie de cautare , care genereaza interogari din mers, pe baza continutului paginii Web vizualizata de utilizator.

Scopul noii tehnologii este de a face mai usoara si mai rapida calea pentru utilizatori in gasirea de informatii, decat procesul traditional de interogarea a motorului de cautare pe baza cuvintelor cheie.
"Multi utilizatori nu au indemanare in a gasi cu exactitate cuvintele cheie, atunci cand fac o cautare", spune Jeremy Zawodny, un executiv al Yahoo Search. Ideea de la care s-a pornit a fost aceea de a suplimenta cautarea pe baza de interogare cu context.



Utilizatorii pot testa noul serviciu, numit Y!Q, in diferite moduri. Acesta a fost implementat ca o versiune test la adresa //yq.search.yahoo.com/splash/start.html. Un alt mod in care poate fi accesat este decarcarea unui nou toolbar Yahoo, care ajuta utilizatorii sa execute cautari contextuale pe orice pagina Web vizitata. Toolbar-ul numit DemoBar, poate fi descarcat de la adresa :

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele