IT & C

#yahoo! #facebook # cumparare firma # carol bartz

Yahoo! ar putea fi cumparat de Facebook

Facebook ar putea cumpara Yahoo !, zvonurile aparand la scurt timp dupa ce Carol Bartz (director general al Yahoo!) a fost concediata saptamana trecuta.

Potrivit analistilor IT, achizitionarea Yahoo! este cea mai buna mutare pentru Facebook. In acest fel, compania lui Mark Zuckerberg ar putea scapa de unul dintre rivalii sai si si-ar intari pozitia in fata celor de la Google.

Yahoo! a apelat la serviciile bancii de investitii Allen&Co. care va oferi companiei consultanta financiara si ar putea propune chiar o posibila vanzare.

Si AOL si-a manifestat interesul pentru Yahoo!. Este insa putin probabil ca Yahoo! sa semneze un contract, in conditiile in care AOL inregistreaza pierderi si o scadere a veniturilor.

Valoarea de piata a companiei Yahoo! este de 18,2 miliarde de dolari. In 2008, Yahoo! a primit o oferta din partea Microsoft, compania lui Bill Gates fiind dispusa sa plateasca 44,6 miliarde de dolari, Microsoft a retras oferta pentru cumpararea Yahoo! dupa ce compania de online a cerut mai multi bani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele