IT & C

#studiu #windows #sistem de operare

Windows 8 este mai putin atractiv decat spera Microsoft

Microsoft a reusit sa promoveze bine Windows 8, dar cei mai multi utilizatori nu s-au aratat prea interesati de achizitionarea lui. Windows 8 este mai putin atractiv decat spera Microsoft, arata un studiu realizat in SUA.

Utilizatorii de Windows 7, Windows Vista si Windows XP nu se grabesc sa faca un upgrade la Windows 8. Cifrele studiului realizat de Avast arata ca noul sistem de operare este cunoscut de peste jumatate din utilizatorii de Windows, dar putini si-l doresc.

Doar 9% dintre respondentii studiului au declarat ca si-ar cumpara un alt computer care sa opereze Windows 8. O treime dintre utilizatori spun ca ar apela la Apple daca si-ar dori un nou computer, arata studiul citat de Capital.ro.

In total, 70% dintre respondentii studiului au declarat ca vor sa-si pastreze actualul sistem de operare, lucru ce ar putea afecta profitul estimat initial de Microsoft.

Windows 8 este optimizat pentru gadgeturile cu ecran tactil, cu o interfata complet noua, dar pentru cei ce prefera experienta desktop nu aduce imbunatatiri cu adevarat importante, dupa cum sustin multi utilizatori de Windows.

Sursa foto: CNET.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele