IT & C

Virusul manelelor a revenit

Dupa o scurta vacanta, "virusul manelelor", Antiman, a revenit puternic in august, ocupand locul 2 in topul celor mai agresive amenintari de pe Internet. Chiar daca in iulie a ocupat doar locul 9, fiind responsabil de 1,91% din numarul total de infectari, Antiman a provocat in ultima luna peste 12% din infectari. Virusul " made in Romania " a depasit toate previziunile, mentinandu-se, inca de la aparitia sa, in aprilie, pe primele locuri. Potrivit unui raport Bitdefender (Top 10 Malefic pentru Romania), in luna august o crestere surprinzatoare a avut-o Zafi D, care conduce detasat cu 21,06%. Luna trecuta a survenit si scaderea mult asteptata a lui Netsky.P, care a provocat numai 9,5% din infectari, dupa ce timp de un an si jumatate s-a mentinut in primele doua locuri.

Un alt clasament pe luna august, dar la nivel mondial, realizat de compania de securitate Avira, arata ca in primele 10 pozitii se afla sapte variante Netsky. Netsky.P are deja un an si imediat dupa aparitia sa a fost denumit viermele "independent de clientul de e-mail" al utilizatorului. Se autodistribuie prin e-mail, incluzand propriul motor SMTP care ii asigura independenta. Alaturi de membrii familiei Netsky, in clasamentul Avira pentru luna august este inclusa si o versiune Mytob.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele