IT & C

#virus #sarbatori #retele de socializare

Virusii, prezenti de Sarbatori in retelele de socializare

au fost luate cu asalt in perioada Sarbatorilor de hackeri care incearca sa raspandeasca virusi.

Hackerii au creat numeroase conturi Twitter prin care vor sa raspandeasca coduri malitioase, sub forma mesajelor de .ro/ acasa .ro/urari" title="urari">urari " title="urari">urari .

Mesajele cu subiecte ca "Grinch", "calendarul Craciunului", "Hanukkah" sunt, in acest an, printre cele mai folosite pentru infectarea cu virusi.

"Mii de mesaje Twitter au fost lansate folosind diferite fraze tematice,"Nimanui nu-i pasa de Hanukkan" sau "Video socant cu Grinch", impreuna cu URL-uri scurte ce directioneaza catre site-uri malitioase. Utilizatorii care acceseaza link-ul vor fi trimisi pe o pagina care infecteaza sistemele cu un fals, exploatand o bresa de securitate in fisiere PDF ( -2010-2883). Codec -ul este de fapt un troian, care, la randul sau, descarca mai multe programe malware pe computerul compromis", au explicat specialistii , citati de Realitatea.net.

Directorul tehnic al Panda Security , Luis Corrons, a avertizat asupra cresterii numarului de infectari in conditiile in care retelele de socializare ca Twitter si Facebook au din ce in ce mai multi utilizatori, care nu au cunostintele necesare pentru a se proteja.

Site-ul Youtube a fost si el tinta hackerilor in acest an. Acestia au creat sute de mii de pagini care imita youtube.com, insa infecteaza computerul utilizatorului cu malware.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele