IT & C

Virus - Mytob, vedeta lunii august

Potrivit unui clasament stabilit de compania de securitate informatica Sophos, viermele Mytob detine suprematia in "harta virala" a infectiilor pe luna august . Variantele viermelui Mytob au cumulat jumatate din totalul infectiilor inregistrate luna trecuta.

IN AREST. "Mytob si Zotob s-au raspandit in feluri diferite, dar codul sursa este asemanator", a declarat pentru vnunet.com Carole Theriault, security consultant la Sophos. Marocanul Fraid Essebar (18 ani) a fost arestat cu vreo doua saptamani in urma sub invinuirea de a fi creat viermii Mytob si Zotob. Pe de alta parte, se pare ca " batalia " dintre MyDoom si Netsky continua, daca avem in vedere faptul ca Mytob se bazeaza pe codul sursa al primului MyDoom. Daca Mytob a inregistrat pana acum peste 10 versiuni (unii spun ca ar fi vorba chiar de 20), de la Netsky au mai aparut in ultimul timp inca patru. In luna august atacurile phishing au scazut cu pana la 90%, dar acest lucru poate fi explicat si prin faptul ca multa lume era in concediu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele