IT & C

#ibm #holograma #tehnologie

Viitorul, in viziunea IBM: telefoane mobile cu holograme, baterii care se incarca la aer

Cercetatorii IBM au facut cateva predictii pentru tehnologiile dezvoltate in urmatorii cinci ani: telefoanele mobile vor putea proiecta holograme, iar bateriile laptopurilor ar putea fi incarcate la aer.

Cei 3.000 de cercetatori IBM au lansat predictiile tehnologice pentru 2015. Potrivit specialistilor IBM, telefoanele mobile vor deveni atat de avansate incat vor putea proiecta imagini tridimensionale ale persoanei cu care vorbesti, iar o noua generatie de baterii pentru telefon si laptop s-ar putea incarca in contact cu aerul.

Cercetatorii spun ca, in cinci ani, vor exista probabil si programe IT care pot informa exact unde si cand se vor produce ambuteiaje rutiere sau care vor putea generara de informatii despre mediu prin intermediul unor senzori din -uri si masini . Caldura degajata de serverele de date ar putea fi chiar folosita pentru alimentarea oraselor.

"Acestea sunt toate obiective indraznete, ceea ce este bine. Intr-o perioada dominata de pesimism , o doza mica de optimism tehnologic nu este rea", a afirmat Paul Saffo, director operational al diviziei de prognoza la compania de consultanta Discern din San Francisco, citat de Incont.ro.

Primele predictii pentru 5 ani au fost lansate de IBM in 2006. Atunci, cercetatorii spuneau ca, pana in 2011, vor exista programe care sa tranduca instant si corect electronice si chiar convorbiri online, insa acestea nu au fost dezvoltate pana acum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele