IT & C

Viermele Kama Sutra, programat sa atace pe 3 februarie

ESET, compania producatoare a antivirusului NOD32 sfatuieste organizatiile sa ia toate masurile de protectie necesare impotriva efectelor devastatoare ce le poate avea atacul iminent al viermelui Kama Sutra . Acesta este cunoscut si sub denumirile de Blackmal, Nyxem, VB.NEI (denumirea data de ESET) sau CME -24 si este programat sa atace pe data de 3 februarie 2006.

Win32/VB.NEI reprezinta un tip de vierme informatic ce se transmite prin intermediul e-mail-ului, bazandu-se pe deschiderea atasamentelor din cadrul acestora pentru a se executa. De asemenea va incerca sa se raspandeasca in cadrul retelelor de computere.
Viermele este comprimat pana la 95.690 biti, utilizand un algoritm de compresie de tip UPX.
Incepand cu data de 3 februarie 2006, VB.NEI va rescrie aplicatiile de securitate cat si fisierele ce prezinta una din extensiile: . doc , .xls, .mdb, mde, .ppt, .pps ( fisiere uzuale Microsoft Office);
.zip, .rar ( fisiere uzuale de arhivare);
.pdf, . psd (fisiere uzuale Adobe Acrobat si Photoshop).
Pentru o descriere completa a viermelui VB.NEI, accesati linkul: //eset.com/msgs/vbnei.htm

In prezent, exista mai putin de 500.000 de PC-uri din intreaga lume infectate cu acest virus, insa numarul acestora se afla in crestere din cauza neluarii unor masuri adecvate de protectie si in timp util.
Astfel, ESET recomanda organizatiilor si persoanelor fizice sa urmeze trei pasi pentru a beneficia de o protectie completa si eficienta:
1. Nu deschideti atasamentele si link-urile din cadrul e-mail-urilor inainte sa verificati credibilitatea expeditorului.
2. Asigurati-va ca PC-ul este protejat de catre o solutie antivirus proactiva, ce exceleaza in detectarea eficienta a ultimelor amenintari. Testele recente realizate de catre AV-Test.Org, o organizatie independenta de testare a software-urilor antivirus si antispyware, localizata in cadrul Universitatii din Magdeburg, a demonstrat faptul ca antivirusul NOD32 produs de compania ESET LLC, a detectat proactiv viermele, fara a avea nevoie de update-uri ale semnaturilor de virusi.Rezultatele se pot vizualiza aici: //www.pcmag.com/article2/0,1895,1916880,00.asp
3. Implementarea si aplicarea unei politici de backup frecvente si consistente. Pierderea datelor poate surveni din multe cauze, nu numai din cauza virusilor, de aceea este cel mai indicat sa se previna acest fapt.

ESET ofera o versiune trial a solutiei sale antivirus, NOD32, ce poate fi descarcata de pe pagina web: //www.nod32.ro/download/download.htm

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele