IT & C

Vierme de IM care instaleaza un browser

Autorii de malware au creat un nou vierme care instaleaza un browser si ruleaza muzica pe computerul victimei.
Problemele incep cu un link care pare sa fie trimis de o persoana de pe lista de contacte din programul IM Yahoo Messenger.

Compania de securitate IM FaceTime Communications a descris malware -ul, pe care l-a denumit yhoo32.explr, intr-o alerta de securitate.

Cand link-ul din mesaj este accesat, viermele instaleaza un asa numit Safety Browser, un program care duce utilizatorul pe pagini incarcate cu adware si virusi, a anuntat FaceTime. Safety Browser utilizeaza un browser Internet Explorer, pentru a parea legitim.

Numarul atacurilor cu malware raspandit prin programele IM este in crestere. Cu toate acestea, FaceTime spune ca acesta pare sa fie primul malware care instaleaza un browser fara permisiunea utilizatorului.

Troianul schimba de asemenea pagina de start a Internet Explorer, directionand utilizatorii pe pagina de web a Safety Browser.

Dupa ce este lansat, viermele se propaga si la persoanele din lista de contacte Yahoo Messenger a victimei.

Muzica pe care malware-ul incearca sa o ruleze pe computerul victimei este insa blocata de Windows XP Service Pack 2, a anuntat FaceTime.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele