IT & C

Update-ul de securitate de la Microsoft creeaza probleme

Utilizatorii care au instalat ultimele patch-uri de securitate de la Microsoft s-ar putea sa intampine probleme cum ar fi instabilitatea computerului sau chiar caderea sistemului. Microsoft a declarat ca cel mai recent update de securitate al sau MS06-015 ar putea cauza cateva probleme pentru Microsoft Office , Windows Explorer si softul Hewlett-Packard. Cauza acestei probleme se pare a fi un fisier instalat de catre update, VERCLSID.EXE.

Atat software-ul HP cat si firewall -ul Sunbelt Kerio pot opri functionarea acestui fisier, dar in schimb vor avea parte de un sistem foarte instabil. VERCLSID.EXE verifica extensiile si se asigura sa pot fi rulate de catre Windows Explorer. In unele cazuri, aceasta verificare esueaza. Microsoft spune ca utilizatorii nu vor putea deschide fisierul My Documents, sau My Pictures iar sistemul va ceda cand vor incerca sa deschida si alte fisiere. Alti utilizatori nu vor putea sa tasteze adrese in Internet Explorer, pe langa faptul ca nu vor putea sa expandeze fisierele din Windows Explorer.

Microsoft a dat publicitatii articolul 918165 care detaliaza doua noua reparatii aduse platformei. Primul este pentru utilizatorii de soft HP. Acestia pot intra in fisierul cheilor de registri pentru a opri aplicatia VERCLSID.EXE sa scaneze unele fisiera HP relationate. Firewall -ul Kerio vede VERCLSID.EXE ca fiind un spyware si il incadreaza pentru mai multe investigatii, acest lucru cauzand caderea sistemului. Sfatul Microsoft este ca utilizatorii de Kerio sa creeze o lista de exceptii pentru a ignora acest fisier.

Microsoft nu a anuntat cand si daca va scoate un patch pentru acest patch. MS06-015 a fost lansat saptamana trecuta pentru a repara o greseala critica de securitate in Internet Explorer. Aceasta greseala, daca era exploatata, ar fi dat hackerilor posibilitatea de a castiga mai mult control asupra calculatorului altei persoane, de la distanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele