IT & C

Unul din trei romani are telefon mobil

"Piata romaneasca de comunicatii si tehnologia informatiei este chiar un exemplu european, de pilda pentru modul in care am implementat acquisul comunitar. Este si o piata foarte activa, cu evolutii spectaculoase. Astfel, daca urmarim tendintele in telefonia mobila vom constata ca numarul de abonati a crescut continuu, de la 2,6 milioane in anul 2000 la aproximativ 7 milioane in prezent. In tehnologia informatiei, in Romania, se inregistreaza cresteri ale cifrei de afaceri si profitului care depasesc de trei pana la cinci ori media europeana." a declarat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Dan Nica , la sesiunea de deschidere a conferintei "EU Accession Forum".

Ministrul a prezentat cateva dintre initiativele Guvernului Romaniei in domeniul e-Government, aratand ca in cadrul unei evaluari multi-tara (efectuata de SIBIS), Romania se claseaza pe locul I in ceea ce priveste dorinta cetatenilor de a interactiona on-line cu autoritatile administratiei publice. " Sistemul electronic de atribuire a autorizatiilor de transport a fost un succes, la numai 3 luni de la intrarea in functiune inregistrand peste 1500 de transportatori care folosesc sistemul si peste 51000 autorizatii alocate electronic.

Daca o sa ma intrebati ce e neobisnuit in asta, va voi spune ca este admirabil ca un numar atat de mare de companii de transport, care nu aveau anterior o inclinare spre utilizarea noilor tehnologii, sa se adapteze cu atata rapiditate, ba chiar sa trimita si propuneri de imbunatatire a acestuia in viitor." a mai declarat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

"Guvernele trebuie sa joace doua roluri-cheie in ceea ce priveste tehnologia informatiei. Primul, rolul politic, este cel de a crea si promova infrastructura in Societatea Informationala, si cred ca acesta a fost foarte bine acoperit de ministrul Nica. Cea de a doua parte consta in faptul ca guvernele sunt cei mai mari utilizatori, si uneori, in anumite circumstante, cei mai mari consumatori de IT.

Asa ca guvernele au obligatia fata de cetateni sa utilizeze tehnologia informatiei pentru a oferi servicii mai bune si pentru a se asigura ca administratia publica devine din ce in ce mai competitiva." a afirmat in cadrul evenimentului Sergio Giacoletto, Vice-Presedinte Executiv pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Oracle.

Principalul obiectiv al "EU Accession Forum" este acela de a crea un cadru propice pentru abordarea celor mai importante aspecte legate de strategia de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, impactul eforturilor de integrare asupra mediului de afaceri, politica de investitii in infrastructura informatica si de comunicatii, precum si implementarea proiectelor guvernamentale in domeniu.

Evenimentul este structurat intr-o sectiune generala si trei sectiuni cu tematica dedicata: e-Government/ Administratie Publica ; Finante, Banci si sesiunea privind sectorul de telecomunicatiior. "EU Accession Forum" prezinta solutiile practice oferite de organizatori ca raspuns la concluziile si recomandarile elaborate in urma forumului "Economic Retreat of the Government of Romania", desfasurat la Snagov, in iunie 2003, si la Sinaia, ianuarie 2004.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele