IT & C

Un roman din zece are acces la un calculator

Numarul utilizatorilor de Internet a crescut, in ultimii ani, intr-un ritm destul de alert, ajungand in prezent la aproximativ 23,8% din euro mai mult decat acum doi ani. De departe insa, cel mai " productiv domeniu" ramane cel a telefoniei mobile, unde numarul de abonati creste serios de la un an la altul. Astfel, la sfarsitul lunii trecute, 7,350 milioane de romani erau clientii societatilor de telefonie mobila, in decurs de patru luni cresterea fiind de aproape 500 de mii de clienti.

Statisticile MCTI arata ca, in 1996, anul lansarii telefoniei mobile in Romania, numarul de clienti era de 50. 000, pentru ca in 2002 acesta sa ajunga la 4,5 milioane, iar anul trecut la 6,9 milioane. Liderii de piata sunt in continuare Connex si Orange, care au impreuna peste 7 milioane de abonati si conteaza pe o crestere semnificativa, dovada ca au solicitat si primit de la ANRC inca un milion de numere fiecare.

Telefonia fixa nu a inregistrat o ascensiune atat de fulminanta, in decurs de sase ani doar un milion de romani optand pentru posturile telefoniei fixe. Ultimele statistici arata ca toate companiile care ofera servicii de telefonie fixa abia daca strang impreuna 4,5 milioane de clienti. In schimb, firmele de cablu vin tare din urma, numarul romanilor care beneficiaza de servicii de televiziune prin cablu fiind de 3,8 milioane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele