IT & C

#ultimul episod #lost #antivirus fals

Ultimul episod din "Lost", utilizat pentru a raspandi un antivirus fals

Pe langa lost si alte seriale si filme au fost de asemenea folosite ca momeala pentru a distribui malware: a fost detectate atacuri similare folosind cuvinte cheie, inclusiv "Glee", " Family Guy " si "Iron Man 2".

Decesul recent al cantaretului de rock Ronnie James Dio de la Black Sabbath a fost folosit e hackeri pentru a distribui programe antivirus false.

Lost devine malware

Laboratoarele anti-malware au detectat in ultimele cateva ore raspandirea in motoarele de cautare a numeroase pagini web care distribuiau antivirus-ul fals MySecurityEngine. "Momeala" folosita in acest caz a fost mult asteptatul episod final din seria "Lost". Nu este nimic nou despre modul in care aceasta infectie actioneaza.

Atunci cand cineva cauta informatii cu privire la aceasta serie pe Internet, cum ar fi stiri despre ultimul episod sau cum ar putea vizualiza pagina prin streaming, pagini web false ar parea ca au fost indexate special pentru a aparea in pozitii de frunte printre rezultate. In cazul in care utilizatorii fac clic pe aceste link-uri, acestea vor solicita sa accepte descarcarea unui fisier, cum ar fi un codec si astfel antivirusul fals va fi instalat pe calculatoare.

MySecurityEngine
este un adware care induce utilizatorii in eroare, atentionandu-i asupra unor infectii false, neadevarate, survenite in computerele acestora, in vederea achizitionarii altor programe care ar inlatura aceste fisiere infectate. De asemenea, impiedica rularea anumitor programe antivirus sau firewall sau accesarea anumitor site-uri sau motoare de cautare.

Si alte seriale si filme

Si nu este doar "Lost", care este exploatat in acest mod. In ultimele zile am constatat, de asemenea, tehnici similare pentru ademenirea potentialelor victime cu ajutorul serialelor ca "Glee", "Family Guy" sau filmul "Iron Man 2", recent lansat. Decesul recent al lui Ronnie James Dio, vocalistul Rainbow si al Black Sabbath, a fost de asemenea exploatat de hackeri pentru a lansa un puternic atac Black Hat seo pe Web (folosirea tehnicilor Search Engine Optimization de catre acestia in vederea promovarii propriilor pagini web, purtatoare de cod malitios)

In acest sens, se recomanda utilizatorilor (in special faniilor seriei) sa fie precauti cand intra pe site-urilor web prin intermediul motoarelor de cautare si sa incerce sa se asigure ca paginile pe care le viziteaza nu sunt purtatoare de malware. Daca utilizatorii vor fi directionati catre site-uri web false, este esential sa nu accepte nici un fel de download de fisiere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele