IT & C

#ubisoft #ubisoft uplay #hackeri ubisoft

Ubisoft Uplay a expus utilizatorii in fata hackerilor

Serviciul Uplay al Ubisoft a expus utilizatorii in fata atacurilor prin crearea unei vulnerabilitati de tip rootkit la instalarea programului destinat protectiei drepturilor de autor.

Ubisoft permite cumparatorilor jocurilor sale, de la Assassin's Creed pana la seria Tom Clancy, sa joace online doar prin sistemul Uplay, care a instalat pe toate computerele utilizatorilor un rootkit periculos.

Sub forma unui plug-in pentru browser, rootkit-ul inclus in programul Ubisoft Uplay permite preluarea computerului de la distanta atunci cand utilizatorul viziteaza un site compromis de hackeri.

Ubisoft a rectificat rapid vulnerabilitatea si sustine ca situatia a fost creata de o eroare de cod, potrivit Electronista.com.

O situatie similara, in care o companie a instalat un rootkit pe computerele utilizatorilor, a avut loc in 2005, cand Sony BMG a inclus un rootkit pe toate CD-urile muzicale vandute. Acea vulnerabilitate a fost exploatata rapid de hackeri, iar compania a platit despagubiri de 100 dolari tuturor pagubitilor.


Sursa foto: Digitaltrends.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele