IT & C

#malware #zbot #troian #zeuz

Troianul Zeus se reintoarce

Computerele fortelor armate se afla din nou in pericol dupa ce troianul Zbot sau Zeus a fost identificat iar sub o noua forma.

Desi initial programul a fost realizat pentru a fura date bancare, in 2010 Zeus si-a extins aria de atac.

Autoritati deghizate

Noul malware este deghizat sub forma unui e-mail trimis de o companie aparent mare a carui subiect este "Russian spear phishing attack against .mil and .gov employees". Cei care au descoperit malware-ul sunt cei de la Websense.

"E-mail-urile false arata ca noul malware are de fapt aceeasi semnatura ca si versiunile anterioare ale troianului Zeus, iar scrisorile electronice indemna utilizatorul sa instalaeze un update de Windows pentru a fi protejati impotriva atacurilor", au declarat cei de la Websense.

Cum functioneaza

Reprezentantii companiei au mai spus ca dupa ce rootkit-ul Zeus este executat si instalat, serverul de comanda si control (C&C) este contactat pentru a descarca un fisier criptat de configurare .

Astfel, o alte componentata care este descarcata si instalalta prin serverul C&C, conecteaza malware-ul la un server FPT dedicat in care incarca toate datele furate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele