IT & C

#trojan.fakeav.yz #antivirus fals #malware

Troian special de Ziua Indragostitilor

In luna indragostitilor, pentru raspandirea de malware incep sa fie folosite rezultatele cautarilor online dupa criteriul "cadouri dragute pentru Ziua Indragostitilor".

Statisticile demonstreaza ca acestea au fost printre cele mai populare cuvinte-cheie folosite in acesta perioada pentru cautarile online.

Infectii malware

Infectiile malware sunt "atasate afectiv" de diversele sarbatori: cand utilizatorii selecteaza un link care duce catre un website aparent autentic, oferit pe pagina de rezultate a unui motor de cautare, acestia sunt redirectionati automat catre o alta pagina Web care infecteaza sistemele cu un antivirus fals , identificat ca trojan.fakeav.yz.

Trojan.Fakeav.YZ are un comportament tipic pentru un antivirus fals: fereastra browser-ului este minimizata automat, iar simultan este afisata o alerta, prin care utilizatorii sunt anuntati despre numeroasele infectii depistate pe sistem si se recomanda instalarea unei solutii de securitate.

Indiferent daca utilizatorul apasa butonul OK sau Cancel din ferestrele de tip pop-up afisate pe ecran, utilizatorii vor activa un film fals, care ruleaza in fereastra de browser maximizata. Filmul reproduce un proces de scanare in plina desfasurare, prin care sunt detectate foarte multe elemente malware in sistem, in timp ce alte ferestre pop-up incearca sa pacaleasca utilizatorii sa descarce aceste malware.

Antivirus fals

Cu fiecare noua presupusa "scanare" sunt generate tot mai multe notificari si detectari false, prin care se incearca intimidarea utilizatorului si convingerea acestuia sa inregistreze programul antivirus fals.

Odata instalata, aplicatia modifica structura mai multor fisiere de sistem si transmite un numar mare de mesaje pop-up despre probleme si infectari false ale calculatorului, iar in paralel se cere cu insistenta cumpararea sau reinnoirea licentei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele