IT & C

TotalSoft estimeaza o crestere cu 33 la suta a cifrei afaceri

Compania TotalSoft furnizor de solutii informatice integrate a obtinut in 2002 o cifra de afaceri de trei milioane de dolari, estimarile pentru 2003 fiind in crestere cu aproximativ 33 la suta fata de anul trecut, a declarat pentru Rompres Liviu Dragan, director general TotalSoft.

"Veniturile companiei ar putea depasi cele patru milioane de dolari estimate pentru finele lui 2003 daca se va concretiza si proiectul privind extinderea sistemului electronic de achizitii publice ", a precizat Dragan.

TotalSoft si HP au realizat in 2002 proiectul pilot www. e-licitatie.ro , faza a doua, cea de extindere la nivel national demarand in cursul acestei luni.

Potrivit lui Dragan, cel mai cunoscut produs al firmei, aplicatia de tip ERP (Entreprise Resource Planning) - Charisma - a reprezentat in 2002 circa 35- 40 la suta din cifra de afaceri, iar in 2003 procentul va creste pana la 45 la suta.

"Numai in acest an am castigat 15 clienti noi pe produsul Charisma, intre care Germanos, Impact, La Fantana, East European Partner, iar pana la finele anului vom avea circa 40-50 de noi clienti", a spus directorul Dragan.

Sistemul integrat de gestiune a intreprinderii Charisma este o solutie 100 la suta TotalSoft, dezvoltata in Romania cu specialisti romani , care raspunde foarte bine specificului pietei autohtone.

In prezent compania se afla in discutii cu potentiali clienti din Bulgaria si Franta pentru implementarea sistemului Charisma ceea ce reprezinta, in cazul concretizarii, patrunderea produsului pe piata externa.

Directorul general al TotalSoft afirma ca nu se vor castiga bani multi pe piata externa cu Charisma, aceasta fiind o aplicatie adaptata pietei romanesti. "Produsele romanesti nu sunt suficient de mature pentru a putea patrunde in forta pe piata externa, mai ales ca trebuie adoptate si legislatiei respective", a explicat Dragan.

TotalSoft a investit pentru dezvoltarea produsului aproximativ 600.000 dolari, numarul persoanelor care lucreaza in companie numai pe aceasta aplicatie fiind mai mult de jumatate - 60 - din totalul angajatilor - 110.

La ora actuala circa 45 de companii din diferite sectoare: constructii, bancar, hotelier, servicii si distributie sunt beneficiarii sistemului Charisma care a dost distins in 2002 cu 2002 cu premiul "Cel mai bun sistem integrat pentru gestiunea intreprinderilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele