IT & C

#pinterest #google #twitter #facebook #retaileri #social media

Topul retailerilor prezenti in social media

Impactul retelelor sociale asupra imaginii companiilor este urias, iar retailerii care vand online profita la maximumm de social media pentru a-si imbunatati constant imaginea. Unde au insa cel mai mare succes?

Un studiu realizat de Campalyst arata ca cei mai importanti 250 de retaileri online la nivel mondial au o prezenta de peste 90% pe Facebook, Twitter si Youtube. Google+ si Pinterest au inregistrat pana acum un interes mai mic pentru marii retaileri.

Facebook

Cea mai mare retea sociala este si singura care are mai multe pagini ale retailerilor cu peste 100.000 de Like-uri decat pagini mai putin populare.

Cel mai popular retailer pe Facebook este Victoria's Secret, iar Adidas si Nike au tot peste 10.000.000 de Like-uri, la fel ca si Walmart si Target.


Twitter

Pe site-ul de microblogging, singurul retailer cu peste 1.000.000 de fani este Major League Gear, retailer american de echipamente sportive. Apple are insa o prezenta foarte puternica pe Twitter, alaturi de Victoria's Secret.

Youtube

Cel mai popular retailer pe Youtube este Adidas, cu peste 200.000 de fani care s-au abonat la canalul sau. Victoria's Secret si Sephora nu au trecut inca pragul de 100.000.

Google+

Cei mai multi utilizatori ai retelei sociale Google sunt interesati de electronice, motiv pentru care paginile Sony Style si Dell au mai mult de 300.000 de fani. Cea mai populara pagina a unui retailer este insa Major League Gear, cu un numar dublu.



Pinterest

In cea mai tanara retea sociala, retailerii nu au prea mult succes, iar Nordstrom este singura companie care a depasit 10.000 de fani.





Datele arata ca Facebook este in continuare reteaua sociala cea mai populara pentru retaileri, cu un numar mediu de 935.758 de Like-uri pentru fiecare pagina a celor din topul 250. La o distanta considerabila, Twitter se afla pe locul 2, cu o medie de 57.097 de fani pentru fiecare retailer important.


Sursa foto: denverpost.com, retailshakennotstirred.com, venturebeat.com, adverblog.com, tecnologia21.com, digitaltrends.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele