IT & C

#google #utilizatori google+ #testament google #date utilizatori

'Testamentul' Google. Ce se va intampla cu datele utilizatorilor dupa moarte?

Google a anuntat lansarea unei noi functii care le permite utilizatorilor serviciilor sale online precum Gmail sau YouTube sa decida ce ar trebui sa se intample cu datele care le-au fost stocate dupa ce vor muri, relateaza business24.ro.

"Astazi lansam o noua functie care faciliteaza posibilitatea de a spune Google ce vreti sa faceti cu datele dumneavoastra digitale daca muriti sau nu mai puteti sa va folositi contul", a explicat gigantul american al internetului intr-un mesaj publicat pe unul din blogurile sale oficiale, relateaza AFP.

"Speram ca aceasta noua functie va va permite sa va pregatiti viata digitala dupa moarte, intr-un mod care sa va protejeze viata privata si securitatea", a precizat Google.

Noua functie, denumita "gestionarul contului inactiv", este incorporata intr-o serie de servicii ale Google, precum serviciul de mesagerie Gmail, serviciul video YouTube, albumele foto Picasa, reteaua de socializare Google+ si serviciul de stocare si distribuire de fisiere Drive.

Utilizatorii pot decide viitorul datelor incluse in conturile lor daca acestea din urma devin inactive.

"De exemplu, puteti alege sa vi se distruga datele, dupa trei, sase sau 12 luni de inactivitate. Sau puteti selecta contacte de incredere care sa primeasca datele", a adaugat Google.

Si, pentru a evita accidentele, Google precizeaza ca, inaintea oricarei actiuni, un avertisment va fi trimis pe telefonul mobil al utilizatorului sau pe o adresa alternativa de e-email.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele