IT & C

Telefonia prin Internet - de doua ori mai ieftina

Posesorii unui computer conectat la Internet pot vorbi la telefon in intreaga lume, la tarife cel putin de doua ori mai ieftine decat cele practicate de operatorii de telefonie clasica. Tot ceea ce au nevoie este un microfon, casti si un program care se descarca gratuit de pe Internet.
Solutii tehnice la telefonia IP, cum mai este denumita telefonia prin computer ofera aproape toate firmele de comunicatii din tara. E drept, pe baza de abonament, dar la costuri extrem de reduse (de la 5 la 20 de dolari, in functie de minutele incluse).

Oricum, costul unui minut de convorbire telefonica internationala ajunge la 0,1-0,2 centi, indiferent de tara in care sunati.

Un simplu telefon la firma la care va platiti abonamentul de cablu va poate facilita instalarea programului care va permite sa economisiti banii pe telefoanele cu strainatatea ori cele date in tara.

Nu toti romanii suna insa frecvent in strainatate, astfel ca plata unui abonament nu pare a fi solutia cea mai avantajoasa. Pentru acestia exista siteuri de pe care isi descarca gratuit in computerul de acasa softul de care au nevoie si platesc doar convorbirile efectuate.

Mai mult, exista siteuri care ofera convorbiri mai ieftine decat firmele de specialitate din Romania, convorbiri care ajung la un cent american pe minut.

Unul din aceste siteuri este //www.dialpad.com, unde trebuie doar sa va faceti un cont (e gratuit) si sa va descarcati softul necesar. Firma are peste 14 milioane de clienti inregistrati si ofera servicii de telefonie spre circa 200 de tari din lumea intreaga.

Un alt site, de data aceasta romanesc este //telefon.nettissimo.ro/. La aceasta adresa puteti testa online calitatea serviciilor telefonice, fara nici o obligatie financiara.

Telefonia prin computer (Voice over IP) este o tehnologie prin care legaturile telefonice se fac cu ajutorul retelei Internet si a protocoalelor Internet.

Apelurile se pot efectua de la orice telefon fix obisnuit, semnalul de tip voce (analogic) fiind convertit in semnal digital si apoi transformat in pachete IP care ajung la destinatie folosindu-se de infrastructura si avantajele retelei Internet.

La destinatie, semnalul e preluat de un dispozitiv care il reconverteste in formatul initial (semnal voce analogic).

Convorbirile prin tehnologia VoIP se desfasoara la fel ca si cele clasice, fara a fi nevoie de alte echipamente suplimentare din partea utilizatorului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele