IT & C

Tarifele impuse RomTelecom, duble fata de media europeana

Tarifele de interconectare impuse RomTelecom de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) sunt de doua ori mai mari decat media europeana. Afirmatia apartine lui Olivier Pascal , oficial european, insarcinat cu monitorizarea Romaniei in domeniul comunicatiilor, aflat pentru cateva zile la Bucuresti.

"Sunt surprins de reactia RomTelecom"
Oficialul european a mai spus ca in acest context il surprinde reactia RomTelecom, care a contestat vehement decizia ANRC de reducere a tarifelor de interconectare. "Aceasta masura de orientare pe costuri a tarifelor de interconectare prin metoda LRIC nu este ceva neobisnuit, ea a fost luata de mai multe state membre ale Uniunii Europene", a declarat Olivier Pascal. Tarifele pe care RomTelecom le percepe celorlalti operatori pentru utilizarea infrastructurii sale urmeaza sa scada din nou la 1 ianuarie 2007, aceasta masura fiind considerata cheia pentru dezvoltarea competitiei pe piata de comunicatii. Reprezentantul european a mai adaugat ca spera ca atitudinea companiei, care detine o pozitie dominanta pe piata telefoniei fixe, sa nu fie legata de procesul de listare la bursa a operatorului.
Listarea urmeaza sa aiba loc in prima jumatate a anului. Oficialul european a recomandat ca in paralel cu bazarea pe costuri a tarifelor de interconectare cu RomTelecom, Orange si Connex ar trebui realizata si rebalansarea tarifelor percepute abonatilor RomTelecom, care va avea loc spre sfarsitul lunii iunie, conform ANRC.

Se anticipeaza "dificultati" cu Orange si Connex
Presiunile exercitate de RomTelecom, in urma deciziei de bazare pe costuri a tarifelor, ar putea fi reluate de operatorii mobili, pentru care aceasta masura va fi luata cel tarziu in iunie 2006.
"Anticipez dificultati cu cei doi operatori mobili in urma acestei decizii", a declarat Olivier Pascal. Mentionam ca cele doua companii au actionat in judecata ANRC in octombrie 2004, cerand anularea amenzii aplicate de ANRC pentru nefurnizarea documentatiei necesare. In procesul cu Orange, Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta printr-o sentinta definitiva saptamana viitoare, iar procesul cu Mobifon se afla in curs de solutionare .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele