IT & C

Sun planuieste carduri Java ID pentru PC-uri

Tehnologia Sun Java Card, utilizata pentru identificarea a milioane de utilizatori de telefoane mobile, va fi lansata si pentru PC-uri.

Java Card este un standard pentru computerele mici corespunzatoare credit cardurilor sau cardurilor SIM (subscriber identity module) din multe telefoane mobile. Computerele pot rula programe Java precum cele pentru verificarea parolei necesare pentru a debloca un telefon mobil.

Sun va anunta catre sfarsitul acesti luni progresele realizate in proiectul sau de a aduce SIM cardurile si pentru PC-uri, a declarat Jonathan Schwartz, vice presedinte executiv al diviziei software din cadrul Sun.

Ar fi interesant sa te poti identifica cu SIM cardul telefonului mobil si pe PC. Multe companii ar fi intersate de o asemenea caracteristica, deoarece identificarea unui utilizator PC ar putea face mai usoara vanzarea de contint protejat , precum ar fi cel muzical digital.

"Anonimatul tinde sa mearga mana in mana cu paguba . Dar autentificarea tinde sa o elimine." a declarat Schawartz.

Sun a precizat ca in 2003 au fost emise mai mult de 400 milioane de Java Carduri. SIM cardurile pentru telefoanele mobile sunt cel mai comun exemplu, dar tehnologia Java Card este utilizata si pentru a identifica mai mult de 4 miloane de angajati ai Departamentului Apararii SUA si a 24 milioane de cetateni din Taiwan .

Unele computere Dell sunt dotate cu echipament pentru citirea cipurilor inteligente precum cele Java Card.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele