IT & C

Strategia Microsoft media in impas

Presata de regulatorii antitrust europeni, strategia Microsoft pentru a face din tehnologia sa multimedia un standard mondial, ar putea fi impiedicata .

Oficialii Comisiei Europene au anunat ca vor forta compania Microsoft sa inceteze legarea software-ului Windows Media de sistemul de operare Windows sau sa inlcuda si produse ale concurentei in sistemul sau de operare.
Compania s-a bazat in mare parte pe omniprezenta sistemului de operare Windows pentru a promova Windows Media, vazand in acesta un punct forte pentru mentinerea dominantei sistemului de operare Windows pe piata PC-urilor si extinderea acestuia si la alte piete, precum cea a serverelor si a dispozitivelor handheld . Cererea pentru tehnologia digital media a crescut rapid.



Scoaterea Windows Media Palyer-ului din sistemul de operare Windows ar putea scadea numarul noilor computere care folosesc software-ul
audiovizual .
Dar Windows include deja caracteristici care permit contactarea sitului web al Microsoft si downloadarea de update-uri. Versiunile viitoare ale Windows ar putea oferi foarte simplu un mesaj care sa indemene consumatorii sa downloadeze software-ul Windows Media si sa execute aproape automat acest lucru.


In plus alte neclaritati legale planeaza asupra Microsoft. Luna trecuta, o curte federala a emis un ordin in favoarea companiei InterTrust, o companie din domeniul managementului drepturilor digitale, care pretinde ca majoritatea produselor Microsoft violeaza drepturile sale de proprietate.
Se pare ca Microsoft pastreaza zeci de milioane de dolari ca si rezerve, nu doar pentru a plati eventuale cheltuiele cu procese, dar si pentru a acoperi cheltuilile generate de pierderea unor procese.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele