IT & C

Stephen Hawking despre extraterestrii si explorarea spatiului

Prezent la aniversarea a 50 de ani de la fondarea NASA, agentia spatiala americana, binecunoscutul fizician si cosmolog, Stephen Hawking, a facut cateva remarci cu privire la cele mai arzatoare probleme ale umanitatii pe termen lung: explorarea spatiului si existenta vietii extraterestre.

Prezenta la aniversarea NASA, astrofizicianul a tinut o prelegere luni, saptamana aceasta, la Universitatea George Washington , SUA, spunand ca daca oamenii vor sa supravietuiasca pentru urmatorul milion de ani, “vor trebui sa mearga acolo unde nimeni nu a mai fost”. Astfel, Hawking sugereaza ca Luna si Marte ar trebui sa fie primele tinte pentru stabilirea unor colonii.

In acest context, fizicianul i-a comparat pe cei care nu vor sa cheltuiasca bani pentru explorarea umana a spatiului cu inaintasii lor care s-au opus calatoriei lui Columb in anul 1492: “Descoperirea Noii Lumi a marcat o diferenta profunda fata de cea veche: ganditi-va numai ca nu am fi avut Big Mac sau KFC”.

Viata inteligenta : de cautat inca pe Pamant

In ceea ce priveste existenta vietii extraterestre – ale carei semne toata lumea le asteapta, dar nimeni nu le gaseste, iar unii oameni de stiinta cred chiar ca este improbabila – Hawking spune ca exista mai mult raspunsuri posibile.

O prima optiune ar fi aceea ca nu exista viata in afara planetei noastre; sau poate ca exista viata inteligenta altundeva, dar cand devine destul de inteligenta pentru a trimite semnale in spatiu, dobandeste si capacitatea de a produce arme nucleare distrugatoare.

Fizicianul spune insa ca prefera cea de-a treia optiune: “Viata primitiva este foarte comuna si viata inteligenta foarte rara. Unii ar spune ca inca nu a aparut pe Pamant”.

Si, in ciuda a ceea ce declara unii entuziasti care spun ca au fost rapiti de extraterestrii , Hawking avertizeaza: “Fii atent daca intalnesti un extraterestru : ai putea sa te infectezi cu o boala pentru care nu ai rezistenta”, datorita faptului ca extraterestrul ar trebui sa aiba o alta structura genetica.

Stephen Hawking are una dintre cele mai rare boli existente pe planeta, ALS, o forma de paralizie cunoscuta si ca boala lui Lou Gehrig. El poate sa schiteze numai unele expresii faciale pentru a controla un computer atasat caruciorului cu rotile. Fizicianul reuseste sa vorbeasca cu ajutorul unui sintetizator de voce alegandu-si cuvintele prin intermediul unui ecran de computer.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele