IT & C

#ue #spam #e-mail

Spam-ul in UE, o problema majora

Cel mai recent raport al Uniunii Europene arata ca nivelul spam -ului a ramas neschimbat sau a crescut in ultimii doi ani de zile.

Companiile care furnizeaza internet pe teritoriul european nu au reusit sa filtreze valurile de spam chiar si cu filtre puternice.

Enisa Anti -Spam Measures Survey

In urma cu doi ani, Enisa Anti -Spam Measures Survey a facut un studiu in care se aratata ca 5% din spam ajunge in casutele postale ale utilizatorilor. In prezent, in ciudat eforturilor, rezultatul este aceelasi.

Trei sferturi din managerii de retele si conturi de e-mail au declarat ca problema spam-ului este foarte seminificativa si programele de filtrare a spamului sunt tehnologii prin care atrag clientii si ii pastreaza.

Bugetul anti-spam

Totusi, spam-ul este costisitor. Din analiza realizata de cei de la Enisa Anti-Spam Measures Survey reise ca bugetele anti-spam sunt destul de mari. O companie mica investeste pana la 10.000 de euro in tehnologii, iar marile companii pot cheltui anual pana la 1 milion de euro.

"Spam-ul ramana o povara costisitoare si care mananca timp. Dupa ce am vazut numarul mare de spam pot doar sa spun ca trebuie sa marim efortul de stopa acest fenomen"
, a declarat Udo Helmbrecht, director executiv in cadrul Enisa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele